Musk Tesla aktsiaga vaesunud töötajatele: ärge börsi vaadake, tehke rohkem tööd!

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
Elon Musk innustab töötajaid vaatamata ettevõtte aktsiaga vaesumisele rohkem tööd tegema
Elon Musk innustab töötajaid vaatamata ettevõtte aktsiaga vaesumisele rohkem tööd tegema Foto: Reuters/ScanPix

Tesla juhatuse esimees Elon Musk seletas töötajatele, et ärgu nad vaadaku börsihullust, kuna aktsia on tänavu kukkunud ligi 70 protsenti. Investoreid häirib nõrgenev elektriautode nõudlus ja Muski tähelepanu hajumine Twitterile.

Eile saatis Musk töötajatele e-maili, kus märgib, et tema usub pikas perspektiivis, et Teslast saab maailma kõige väärtuslikum ettevõte.

Ta soovitas töötajatele, et pingutagu nad enne kvartalilõppu rohkem. Ettevõte on kärpinud autohindu nii Hiinas kui USAs.

«Palun minge vabatahtlikult järgmisel paaril päeval tööle, et saaks rohkem autosid ostjatele toimetada,» lausus Musk. «See muudab päriselt seisu!»

Refinitivi küsitletud analüütikute prognooside kohaselt toimetab Tesla neljandas kvartalis klientideni 442 452 autot.

Tesla aktsia kukkumine on löönud ka töötajate aktsiate väärtust. Tesla on loonud paljudele töötajatele, ka tehasetöölistele, aktsiatel põhineva motivatsiooniprogrammi.

«Muide, ärge muretsege väga börsihulluse pärast. Me näitame jätkuvalt suurepärast arengut ja turg saab sellest lõpuks aru,» kirjutas ta. «Ma usun väga, et pikas perspektiivis saab Teslast maailma väärtuslikem ettevõte!»

Seevastu Morgan Stanley analüütikud kärpisid aktsia hinnasihi 330 dollarilt 250 dollarini, kuna seetõttu, et viimasel kahel aastal on nõudlus oluliselt ületanud pakkumist, ületab 2023. aastal autode pakkumine nõudlust.

Tesla aktsia tõusis eile pika langusseeria järel 3,3 protsendi võrra, 112,71 dollarini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles