USA aktsiad tõusevad, kuna tööturg näitab jahtumise märke

Copy
Wall Streeti pull.
Wall Streeti pull. Foto: Li Rui

Wall Streeti aktsiad tõusid neljapäeval, kuna tööhõiveandmed viitasid majanduse mõningasele jahtumisele.

Dow Jonesi tööstuskeskmine olid tõusnud tund pärast kauplemise algust 1 protsent 33 210,74 punktile. Laiapõhjaline S&P 500 tõusis 1,6 protsenti 3 844,70 punktile, samas kui tehnoloogiarikas Nasdaq Composite indeks tõusis 2,3 protsenti 10 446,47 punktile.

Tõus tuli pärast seda, kui 24. detsembril lõppenud nädala esialgsed töötu abiraha taotlused tõusid oodatust enam, mis tulenes Föderaalreservi jõupingutustest ohjeldada maailma suurima majanduse kasvavat inflatsiooni.

Keskpanga poliitikakujundajad on olnud eriti mures tööturu pärast, kus nõudlus töötajate järele on pidevalt ületanud pakkumist, mistõttu on palgad kiiresti tõusnud. Palgakasv on õhutanud kartusi, et teenuste osutamise kallinemine võib muutuda püsivaks, mis raskendab tarbijahindade alandamist.

«Peamine järeldus antud raportist on see, et jätkuvate töötu abitaotluste tase on kõrgeim alates veebruarist ja tõusnud märgatavalt alates septembrist, mis viitab sellele, et väga pingeline tööturg näitab mõningaid lõdvenemise märke,» ütles Patrick O'Hare Briefing.com'i analüüsis.

Kuid kokkuvõttes ei ole aktsiaturg sel nädalal väga tugev olnud, jäädes mõlemal sessioonil miinusesse, ütles ta.

Olulistest Ameerika ettevõtetest kerkis Apple neljapäevasel kauplemispäeval 2,5 protsenti, Google'i emafirma Alphabet ja Microsoft tõusid mõlemad 2 protsenti ja Meta tõusis üle 3 protsendi. Eriti hea päev on Teslal, mis on tõusnud umbes 8 protsenti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles