Eesti kaht uut rohetehnoloogia fondi soovib juhtida kuus fondivalitsejat

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
Raha
Raha Foto: Xinhua via ZUMA Press/SCANPIX

Kuus fondivalitsejat on esitanud SmartCapile taotluse luua kaks rohetehnoloogiafondi. Avalduste esmase hindamise viib SmartCap läbi esimeses kvartalis ning fondivalitsejad valitakse välja suve lõpuks.

Eesti riigile kuuluv riskikapitalifond SmartCap otsis konkursiga kaht erafondivalitsejat kahele rohetehnoloogia fondile, mõlemasse teeb SmartCap 20 miljoni eurose ankurinvesteeringu. Tähtajaks tuli taotlus kuuelt huviliselt.

SmartCapi investeeringute juht Karl Järvsalu ütles, et avaldusi hinnatakse vastavalt avaliku konkursi tingimustele. Hinnatavateks kriteeriumiteks on näiteks meeskonna taust ja kogemused, fondi investeerimisstrateegia ja -tingimused.

Eesmärgiks on valida välja kuni kaks sobivaima kogemusega fondivalitsejat, kes hakkavad läbi fondi toetama kõrge kasvupotentsiaaliga varase faasi Eesti rohetehnoloogiaettevõtteid.

SmartCap kuulutas avaliku konkursi fondivalitsejate leidmiseks välja mullu 6. septembril ning avalduste esitamise tähtaeg oli 23. detsember. Avalduste esmane hindamine viiakse läbi esimeses kvartalis ja fondivalitsejate valikuni on plaan jõuda suve lõpul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles