Värbamisfirma valmistas pettumuse, aktsia kukkus

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
Kui suvel otsiti veel aktiivselt Ühendkuningriigis töötajaid, siis mida aeg edasi, seda halvemaks läksid majandusolud. Majanduslanguse kartuses on ettevõtted loobunud või kärpinud värbamisplaane
Kui suvel otsiti veel aktiivselt Ühendkuningriigis töötajaid, siis mida aeg edasi, seda halvemaks läksid majandusolud. Majanduslanguse kartuses on ettevõtted loobunud või kärpinud värbamisplaane Foto: AFP/SCANPIX

Briti värbamisettevõte Robert Walters prognoosis, et nende läinud aasta kasum tuleb analüütikute oodatust väiksem. Ettevõtte hoiatus kukutas aktsiat.

Kui esialgu sai ettevõte tulu pandeemiajärgsest tööjõupuududest, siis viimasel ajal on kliendid majanduslanguse kartuses palkamisplaane koomale tõmmanud. Robert Walters spetsialiseerub õigus-, raamatupidamis- ja tehnoloogiatöökohtadele.

Aktsia kukkus täna 6,4 protsendi võrra 505,6 pennini. Halb uudis tõmbas kaasa ka konkurentide aktsiad. PageGroupi aktsia langes 7 protsenti ja Hays 4 protsenti.

«Mida edasi läks neljas kvartal, seda halvemaks läksid makromajanduslikud olud ja see nõrgendas palkamisaktiivsust paljudel meie turgudel,» ütles ettevõtte juht Robert Walters.

Kuigi Robert Waltersi puhasteenustasutulu peaks kasvama 20 protsenti ja aastakasum lööma rekordi, jääb seda analüütikute ootuste täitmiseks väheks.

Analüütikud ootavad 59,2 miljoni naelast maksueelset aastakasumit, kirjutab Reuters.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles