Uuring: huvi krüptoraha vastu kasvab

PM Majandus
Copy
Bitcoin. Pilt on illustratiivne.
Bitcoin. Pilt on illustratiivne. Foto: Benoit Tessier / Reuters / Scanpix

Krüptoplatvorm Binance viis Eesti krüptohuviliste seas läbi küsitluse selgitamaks välja, millised platvormid ja kasutusalad on nende eelistatud.

Uuringu tulemuste järgi on kõigist vastanutest 34 protsenti krüptovaldkonna vastu huvi tundnud vähem kui aasta, 47 protsenti 1–2 aastat, 13 protsenti 3–5 aastat ja ainult 6 protsenti rohkem kui 5 aastat. Nendest numbritest võib järeldada, et huvi on tugevalt kasvav, kuna uusi tulijaid on oluliselt rohkem.

Krüptovaluutade ostmiseks on üle poole vastajatest (55 protsenti) eelistanud Binance'i ja digivaradega kauplemiseks samuti – valikut väljendas 68 protsenti vastanutest. 

Uuring küsis ka detsentraliseeritud finantsteenuste (DeFi – decentralized finance) eelistusi. Nutikad plokiahelad võimaldavad kasutada ja hallata krüptovara – tuntuim neist on kahtlemata Ethereum. Küsitlusele vastanute seas aga pidasid oma eelistatuks nutikaks plokiahelaks BNB Chain’i (40 protsenti) ning napilt teisel kohal Ethereumi (37 protsenti), väiksem osa pidas eelistatuks Polygoni (12 protsenti) ning ülejäänud 11 protsenti ütlesid, et DeFi teenuseid ei kasuta.

Seega on tsentraliseeritud platvormide kõrval olulisel kohal ka täielikult sõltumatud, detsentraliseeritud krüptolahendused.

Krüptomaksekaartide kasutamine

Uuriti ka krüptomaksekaartide kohta, millega saab maksta nagu tavalise pangakaardiga, kõikides teenindus- jms asutustes. Enamikul vastanutest (47 protsenti) aga ei ole krüptokaarti, 45 protsendil on Binance'i kaart ja väiksem osa ütles, et neil on mõni muu kaart.

Küsitluse viis läbi Binance eestikeelse netivormina ning sellele vastas 159 inimest. Vastamine küsitlusele toimus vabatahtlikkuse alusel, üleskutse esitati erinevates eestikeelsetes krüptoteemalistes gruppides. Läbiviidud küsitlus ei pretendeeri ammendavale ülevaatele, vaid annab pigem lihtsa sissevaate Eesti krüptokogukonna eelistustele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles