Subway võileivakett võib varsti olla osa mõne teise ettevõtte menüüst

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
Subway võileivaketi võib varsti leida mõne teise ettevõtte menüüst
Subway võileivaketi võib varsti leida mõne teise ettevõtte menüüst Foto: AP/Scanpix

Kuuldavasti on Subway otsinud nõustajaid oma võimalikuks müügiks ning pakkumisi oodatakse ka konkurentidelt või erakapitalifirmadelt.

Võileivaketi väärtus võib ületada 10 miljardit dollarit, rääkisid WSJ-le asjaga kursis olevad allikad. Samas on kõnelused alles väga varajases staadiumis ja pole kindlust, kas müük üldse toimub.

«Erakätes oleva ettevõttena ei kommenteeri me omanike struktuuri ega äriplaane,» teatas Subway.

Subway on olnud enam kui viis aastakümmet kahe asutajaperekonna käes. Ettevõtet juhtis pikka aega kaasasutaja Fred DeLuca, kuid tal diagnoositi leukeemia ning seejärel võttis juhtimise üle tema õde Suzanne Greco, kes juhtis ettevõtet 2018. aastani.

Peter Buck, kes laenas DeLucale 1965. aastal 1000 dollarit võileivapoe avamiseks Connecticuti osariigis Bridgeportis, suri 2021. aastal.

Sellest ajast on ettevõtet juhtinud palgaline juht John Chidsey, kes on püüdnud muuta ketti kasumlikuks. Ta sulges söögikohti, restruktureeris äri ja keskendus Subway menüüle ja toidu kvaliteedile, kirjutab FoxNews.

Subway on USAs esindatud umbes 21 000 söögikohaga. 2021. aastal kasvas käive 13 protsenti, 9,4 miljardi dollarini. Üleilmselt on ettevõttel umbes 37 000 söögikohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles