Hagen Bikes kaasab raha

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
Hagen Bikes börsil.
Hagen Bikes börsil. Foto: Sander Ilvest

Hagen Bikes AS ja Tanel Kangert (laenuandja) sõlmisid 23.12.2022 konverteeritava laenu lepingu. Laenu põhisumma (10 000 eurot) tagastamise tähtpäevaks on 23.12.2024.

Laenu tagastamise tähtpäeval on laenuandjal õigus valida, kas laenuandja palub laenu põhisumma ja antud ajahetkeks kogunenud maksmata intressid (intressi suurus 8 protsenti aastas) konverteerida tervikuna Hagen Bikesi aktsiateks või nõuab laenu kogusumma (põhisumma koos intressidega) tagastamist 20 päeva jooksul laenu tagastamise tähtpäevast.

Laen konverteeritaks aktsiateks, jagades laenu kogusumma Nasdaq Tallinna First North turul kaubeldava Hagen Bikes aktsia hinnaga 7 päeva enne laenu tagastamise tähtpäeva. Seda siiski vaid juhul, kui turul kaubeldava Hagen Bikes aktsia hind ei ole 7 päeva enne laenu tagastamise tähtpäeva madalam kui 1,60 eurot või kõrgem kui 23,99 eurot. Kui hind peaks olema enne viidatud tähtpäeva madalam kui 1,60 eurot, loetakse laenu aktsiateks konverteerimisel Hagen Bikes aktsia hinnaks 1,60 eurot. Kui hind peaks olema enne viidatud tähtpäeva kõrgem kui 23,99 eurot, loetakse laenu aktsiateks konverteerimisel Hagen Bikes aktsia hinnaks 23,99 eurot.

Hagen Bikesi aktsia tõusis täna pärastlõunal 1,5 protsendi võrra 1,60 euroni.

Konverteeritava laenu leping on sõlmitud laenuandjale Hagen Bikesi aktsiate väljalaskmist puudutavas osas edasilükkava tingimusega. See tähendab seda, et kui peale laenu tagastamise tähtpäeva saabumist kokkukutsutav Hagen Bikesi aktsionäride üldkoosolek otsust laenuandjale Hagen Bikes AS aktsiate väljalaskmiseks heaks ei kiida, peab Hagen Bikesi laenusumma koos intressidega tagastama 20 päeva jooksul vastava aktsionäride üldkoosoleku otsuse vastuvõtmisest.

Juhul, kui Hagen Bikes peaks kaasama enne laenu tagastamise tähtpäeva täiendavaid investeeringuid uute aktsiate väljalaskmise teel vähemalt kogusummas 300 000 eurot, on laenuandjal õigus nõuda, et laenu kogusumma konverteeritaks Hagen Bikesi aktsiateks.

Vastav aktsiate arv leitakse laenu kogusumma jagamisel konverteerimishinnaga, mis on kas a) uue aktsia väljalaskehind, millele on tehtud 20 protsenti allahindlust või b) eelnevalt lepingus kokkulepitud maksimaalne Hagen Bikesi 100-protsendilise osaluse väärtus jagatud täielikult lahjendatud aktsiakapitaliga, sõltuvalt sellest, kas madalam on punktis a) või punktis b) kirjeldatud hind. Kui vastavalt eelkirjeldatule arvutatud konverteerimishind peaks osutuma siiski madalamaks kui uue aktsia väljalaskehind, võib Hagen Bikes AS laenusumma konverteerida uue aktsia väljalaskehinna alusel.

Ülalkirjeldatud tingimustel konverteeritava laenu lepingu sõlmimiseks on andnud nõusoleku Hagen Bikes AS nõukogu oma 22.12.2022 otsusega.

«Käesoleva laenulepinguga kaasame rahastust jätkuva Hageni kasvu rahastamiseks,» kommenteeris Hagen Bikesi asutaja Kaspar Peek. «Eriti hea meel on näha meie algsete võtmeinvestorite, kellel on parim ülevaade meie tegemistest, jätkuvat toetust. Plaanime kaasata konverteeritava laenuna veel täiendavat kapitali, kuid täpsed mahud pole veel kinnitatud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles