Aktsiad tõusevad tänu USA inflatsiooni langusele

PM Majandus
Copy
Wall Streeti tänavasilt.
Wall Streeti tänavasilt. Foto: Mike Segar

Euroopa ja USA aktsiaturud tõusid neljapäeval, kuna investorid seedisid andmeid, mis näitasid USA tarbijainflatsiooni nõrgenemist, andes potentsiaalselt Föderaalreservile ruumi intressimäärade tõstmise aeglustamiseks. Aktsiad leidsid tuge ka kasvavast optimismist Hiina majanduse taasavamise suhtes.

Euroopa tähtsaimad börsid ületasid tasemed, mida ei ole nähtud juba mitu kuud. Pariis sulgus 0,7% kõrgemal pärast lühiajalist tõusu üle 7000 punkti piiri, mida pole nähtud alates eelmise aasta veebruarist, samas kui Frankfurt sulgus üle 15 000 punkti taseme esimest korda alates samast kuust.

Londoni aktsiad tõusid 0,9 protsenti. Wall Streetil taastusid kõik kolm tähtsaimat börsiindeksi kauplemispäeva alguses nähtud langusest, tõustes Eesti aja järgi kella 20 seisuga 0,6 kuni 0,85 protsenti.

Ameerika Ühendriikides langes kaupade ja teenuste inflatsioonimäär detsembris 6,5 protsendini, võrreldes 7,1 protsendiga novembris. Novembri ja detsembri vahel langes tarbijahinnaindeks 0,1 protsenti, mis on esimene kord umbes kahe aasta jooksul, kui see registreeris kuupõhise vähenemise.

«Kuigi tööhõive pilt on endiselt tugev, on Fedil hea meel näha, et ka inflatsiooniväljavaated muutuvad paremaks,» ütles veebipõhise kauplemisplatvormi IG juhtiv turuanalüütik Chris Beauchamp. «Hinnatõusu määra pidev vähenemine ei pruugi olla tarbijate jaoks liiga suur lohutus, kuid see on muusika aktsiainvestorite kõrvadele.»

Investorid jälgivad ka arenguid Hiinas, mis on väljunud aastaid kestnud rangetest nulltõusu ohjeldamise meetmetest. Kuigi pikaajalised väljavaated on endiselt positiivsed, tekitavad kogu riigis kasvavad nakkused muret nende mõju üle majandustegevusele.

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles