Goldman Sachsi kasumit tabas suur langus ühinemiste vallas

PM Majandus
Copy
Goldman Sachsi logo.
Goldman Sachsi logo. Foto: Brendan Mcdermid/Scanpix Baltics

Goldman Sachs teatas teisipäeval, et neljanda kvartali kasum vähenes järsult, kuna ettevõtete ühinemiste aktiivsus oli palju väiksem, nii et tulemused jäid alla analüütikute ootustele ja mõjutasid aktsiaid.

Mõjukas investeerimispank osutas lõpuleviidud ühinemiste ja ülevõtmiste märkimisväärsele langusele, kuna vähem suurettevõtteid ostis konkurente, võrreldes viimaste aastatega. Goldman Sachs nimetas kasumi languse tegurina ka aktsiate ja võlakirjade emiteerimise vähenemist.

Firma puhaskasum langes kvartaliga 69 protsenti, 1,2 miljardile dollarile ning tulud vähenesid 16 protsenti, 10,6 miljardile dollarile.

Goldmani kasumi langus järgneb teiste finantsgigantide möödunud nädala segastele tulemustele, kusjuures mõned suured pangad viitasid «kergele majanduslangusele» kui tõenäolisele stsenaariumile.

Goldmani varahalduse äritegevust kahjustas väiksem tulu aktsia- ja võlakirjainvesteeringutest.

Muude negatiivsete mõjude põhjus oli palju suuremad eraldised, mis olid seotud tema tarbijakrediitkaartide äriga, samuti suuremad personali tasustamise kulud.

Tegevjuht David Solomon viitas «keerulisele majanduslikule taustale», öeldes, et firma keskendub strateegilise ümberkorraldamise eeliste realiseerimisele, mis tugevdab põhitegevusi, skaleerib kasvuplatvorme ja parandab tõhusust.

Ettevõtte aktsiad langesid õhtuse seisuga New Yorgi börsil 7 protsenti, 347,8 dollarini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles