Wise'i aktsia kukkus järsult seoses ülekandemahtude vähenemisega

PM Majandus
Copy
Wise logo.
Wise logo. Foto: Andre M. Chang

Wise'i piiriüleselt saadetava raha hulk kahanes neljandas kvartalis, mistõttu Londonis asuva fintech-ettevõtte aktsia langes teisipäeva hommikul järsult.

Wise teatas, et 2022. aasta viimasel kolmel kuul langes piiriüleste ülekannete väärtus 26,4 miljardi naelsterlingini (30 miljardi euroni), mis on esimene langus enam kui aasta jooksul ja 2 protsenti vähem kui eelmises kvartalis.

Ettevõtte aktsia langes seetõttu teisipäeval Londoni börsil enam kui 10 protsenti 5,75 naelani. Wise'i aktsia hind on viimase aasta jooksul langenud üle 10 protsendi, osana fintech-ettevõtete müügilainest, mida on mõjutanud tarbijate langev meeleolu ja investorite ettevaatlikkus intressimäärade tõusu tingimustes.

Wise teatas, et keskmine summa, mida erakliendid kandsid üle, langes 3500 naelani (3975 euroni), mis on madalaim tase viimase kahe aasta jooksul, ning süüdistas languses tavapärasest suuremat mahtu aasta alguses, vahendab Financial Times. 

Ettevõtte sõnul olid kliendid aasta esimesel poolaastal valuuta volatiilsuse ja inflatsiooni tõusu kartuse tõttu rahaülekandeid varem teinud.

Vaatamata rahaülekannete mahu vähenemisele suurendasid intressimäärade tõus ja kõrgemad hinnad kvartali kogutulu, mistõttu Wise kergitas oma majandusaasta prognoosi.

Raha saatmise eest võetava tasu suurenemine, mis Wise'i sõnul tulenes kõrgematest valuutavahetuskuludest, aitas kaasa kogutulu 80-protsendilisele kasvule 268,7 miljoni naelsterlingini (305 miljoni euroni).

Klientide saldodelt teenitud netointressitulu kasvas kvartalis kõrgemate intressimäärade toel 43,5 miljoni naelsterlingini (49,4 miljoni euroni), samas kui aasta varem oli kahjum veidi alla 1 miljoni naelsterlingi (1,14 miljoni euro).

Wise prognoosib, et kogutulu – mis koosneb ülekandetuludest ja netointressituludest – kasvab sel aastal 68 kuni 72 protsenti, võrreldes varem prognoositud 55 kuni 60 protsendiga. Samuti eeldatakse, et korrigeeritud kasumimarginaal kasvab esimesel poolaastal 22 protsendi võrra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles