Naftahinnad saavutasid teise nädalase tõusu

PM Majandus
Copy
Naftapuurtorn USA-s.
Naftapuurtorn USA-s. Foto: Nick Oxford

Nafta tõusis reedel umbes 1 dollari võrra barreli kohta ja saavutas teise järjestikuse nädalase tõusu, mis tulenes peamiselt Hiina majanduse väljavaadete paranemisest ja sellest tulenevatest ootustest, et maailma suuruselt teise majanduse kütusenõudlus suureneb.

New Yorgi börsil kerkis toornafta veebruaritehingute hind 98 senti ehk 1,2 protsenti, sulgudes tasemel 81,31 dollarit barreli eest. Londoni Põhjamere brenti märtsilepingute hind tõusis 1,7 protsendi võrra ehk 1,47 dollarit, 87,63 dollarile barrelist.

«Paljud kauplejad usuvad, et suure tõenäosusega näeme suuremat nõudlust Hiinast, kuna see jätkab oma koroonapoliitika demonteerimist,» ütles börsimaakler Avatrade'i analüütik Naeem Aslam Reutersile.

Nafta hinda toetasid ka lootused, et USA keskpank liigub varsti väiksema intressitõusu suunas, ning samuti lootused USA majanduse väljavaadete suhtes.

USA majanduse «pehme maandumise» võimalused näivad kasvavat, ütles neljapäeval Föderaalreservi aseesimees Lael Brainard. Föderaalreservi järgmine intressimäärade kehtestamise koosolek on 31. jaanuarist 1. veebruarini.

Samuti aitas nafta hinnatõusule kaasa USA naftaplatvormide arv, mis langes 10 võrra 613-le, mis on madalaim alates novembrist, teatas naftateenuste ettevõte Baker Hughes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles