Bercmani müügitulu kasvas järsult

BNS
Copy
Bercmani ülekäiguraja näide.
Bercmani ülekäiguraja näide. Foto: Bercman Technologies

Tallinna börsi alternatiivturul noteeritud tehnoloogiaettevõte Bercman Technologies teenis 2022. aastal konsolideeritult peaaegu 1,8 miljonit eurot müügitulu.

2021. aastal, mil tulemustes ei kajastunud veel tütarühingu Krakul müügiarvud, oli käive vaid 76 096 eurot, teatas Bercman. Mullu neljandas kvartalis oli konsolideeritud müügikäive 469 549 eurot.

Bercmani tegevjuhi Mart Suurkase sõnul tõi neljas kvartal grupi ettevõtetes stabiilse käibe ning aasta lõpuni liiguti eesmärgiks seatud käibeprognoosi graafikus. «Klientide konservatiivsematest tegevusplaanidest ja rahulikumast arengutempost lähtuvalt jäi viimane kvartal mõningal määral eelnenule alla, mis on seletatav aasta lõppu jäänud pühadeajaga. 2023. aastale vaadates jätkavad kliendid planeeritud projekte ja liigume edasi kavandatud tegevustega. Kogu aasta fookuses on arendusteenuse ja omatoodete müügiarvude kasvatamine ning äriprotsesside efektiivsuse tõstmine,» märkis Suurkask börsiteates.

Neljandas kvartalis jõudsid Bercmani nutika ülekäiguraja ohutussüsteemid Kreekasse ja Ühendkuningriiki, kus möödunud sügisel alustati põhjalikumat koostööd kohalike partneritega. Eksporditurgudel, lisaks eelnevatele ka Horvaatias ja Soomes, jätkatakse kohe aasta alguses koos partneritega liiklustaristuhankeid. Eestis kavandatakse nutikate ohutussüsteemide paigaldust Kohtla-Järvele.

Gruppi kuuluval asjade interneti ja autonoomsete süsteemide arendajal Krakulil valmis neljandas kvartalis oma kliendile SportScientiale elektroonilise sisetalla tootmiseelne prototüüp. Taldu, mis aitavad tippsportlastel vigastusi ennetada, testiti 2022. aastal edukalt Katari maailmameistrivõistluste jalgpallikeskuses ning uus arendusfaas jätkub koos kliendiga 2023. aastal.

Lisaks Eesti klientide teenindamisele eksportis Krakul neljandas kvartalis asjade interneti ja autonoomsete süsteemide lahendusi USA, Soome, Ühendkuningriigi ja Vietnami turgudele.

«On hea meel, et 2022. aasta kokkuvõttes saavutasime Krakuli meeskonnaga aasta alguses seatud eesmärgid. Neljandas kvartalis alustasime koostööd kahe suurema Eesti ettevõttega ning kliendiportfelli lisandus ettevõte Ameerika Ühendriikidest. Tänavu jätkame olemasolevate klientide arendusprojektidega ja veel hoogsamalt jätkub töö uute klientide leidmiseks,» kommenteeris Krakuli tegevjuht Kristjan Tozen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles