Justin Bieber müüs oma muusika õigused 200 miljoni dollari eest

Copy
Justin Bieber.
Justin Bieber. Foto: MARIO ANZUONI

Popmuusika suurkuju Justin Bieber müüs oma muusika kirjastamise ja salvestuskataloogi osakud Blackstone'i toetatud Hipgnosis Songs Capitalile 200 miljoni dollari eest, teatas ettevõte teisipäeval.

Hipgnosis ei avalikustanud tehingu tingimusi, kuid asjaga lähedalt seotud allikas ütles AFP-le, et tehingu väärtus on umbes 200 miljonit dollarit. Sellest müügist on räägitud juba nädalaid ja 28-aastane laulja liitub nende artistidega, kes on hiljuti oma kataloogid maha müünud.

Mõned suhteliselt noored kaasaegsed staarid, sealhulgas Justin Bieber ja Shakira, on müünud suuri osalusi oma loomingust (mõlemad kuulsused sõlmisid Hipgnosisega kokkulepped), kuid müügihullus on eelkõige vallandunud vanemate artistide, nagu näiteks Bob Dylani ja Bruce Springsteeni puhul.

Hiiglaslikke summade eest kataloogide ostmist (Springsteeni kataloog läks Sonyle maksma väidetavalt pool miljardit dollarit) peetakse turvalisteks investeeringuteks nii vanematele artistidele, kes on oma rahaasju parandamas, kui ka investoritele, kes võivad loota järjepidevale tootlusele aegade jooksul tõestatud muusika arvelt.

Pärast seda, kui Kanadas sündinud Bieber avastati teismelisena YouTube'i kaudu, tõusis ta ülemaailmseks kuulsuseks, müües üle 150 miljoni plaadi.

Ta on saavutanud kaheksa esikohta Billboardi albumite edetabelis ning tal on 82 miljonit kuulajat kuus voogedastusplatvormil Spotify, kus tema lugusid on kuulatud enam kui 32 miljardit korda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles