EfTEN United Property Fund ei saanud luba oma osakuid tagasi osta

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
Eften United Property jaeinvestorite suunajuhi Kristjan Tamla sõnul tähendab ehituse kiire kallinemine, et üha rohkematele inimestele muutub uue kinnisvara ostmine kättesaamatult kalliks ning leppida tuleb kas kasutatud kinnisvaraga või hoopis eluaset üürima hakata.  FOTO: Konstantin Sednev
Eften United Property jaeinvestorite suunajuhi Kristjan Tamla sõnul tähendab ehituse kiire kallinemine, et üha rohkematele inimestele muutub uue kinnisvara ostmine kättesaamatult kalliks ning leppida tuleb kas kasutatud kinnisvaraga või hoopis eluaset üürima hakata. FOTO: Konstantin Sednev Foto: Konstantin Sednev

Finantsinspektsioon kooskõlastas 23. jaanuaril EfTEN United Property Fundi tingimuste muudatused. Samas ei andnud inspektsioon fondile luba oma osakuid tagasi osta.

Fond soovis tingimusi muuta eelkõige vajadusest välja jätta sätted, mis ei ole enam asjakohased pärast fondi osakute noteerimist Tallinna börsil mullu 31. mail.

Olulisim muudatus on fondi osakute väljalaskmise sagedus. Väärtpaberiturul noteerimise järel on investoritel võimalus EfTEN United Property Fund osakutega kaubelda regulaarselt, mistõttu pole regulaarse investeerimisvõimaluse pakkumiseks enam vajalik osakute igakuine emiteerimine.

Fondivalitseja taotles ka EfTEN United Property Fundi osakute tagasiostuprogrammi võimaluse lisamist fondi tingimustesse. Finantsinspektsiooni hinnangul ei saa börsil noteeritud lepingulised fondid ja nende osakud tagasiostuprogrammi kasutada ning seetõttu neid sätteid tingimustesse ei lisatud.

EfTEN United Property Fundi muudetud tingimused hakkavad kehtima kuu aega peale nende avaldamist ehk 25. veebruarist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles