Microsofti aktsia sukeldub tehniliste probleemide ja tulemuste tõttu

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
Microsofti tulemused olid tasased, kuid kundesid kimbutasid täna suured probleemid
Microsofti tulemused olid tasased, kuid kundesid kimbutasid täna suured probleemid Foto: IMAGO/Lobeca/Scanpix

Kui Microsofti tulemusi võiks isegi võtta vastu õlgu kehitades, siis selgelt on näha kasvutempo aeglustumine. Lisaks sellele on täna üleilmselt probleeme Microsofti teenustega. Küll aga töötas kõik kenasti Hiinas.

Aktsia reageeris sellele kõigele täna eelkauplemisel 2,5-protsendilise langusega 236 dollarini.

Microsofti võrguteenuste probleemid võtsid maha pilveplatvormi Azure, aga ka Teamsi ja Outlooki teenused, mis mõjutas miljoneid kliente. Probleemid on nüüdseks lahenenud.

Microsofti tulemustest võib lugeda välja nii tugevust kui nõrkust kehvemaks muutuvas majanduskeskkonnas.

Suhteliselt stabiiline tulevikuväljavaade kinnitas kartusi, et tulus pilvsegment on saanud valusa löögi klientidelt, kes kärbivad kulutusi. Kvartalitulemustes oli isegi pilveäri tulemus hea ja aitas üle saada arvutitarkvara üksuse nõrkusest. Samas pilveäri võib käimasoleva kvartali osas tuua pettumuse, kirjutab Reuters.

Azure pilveteenuste äri kasvas 31 protsenti. Ettevõte krabab ära turuosa turuliidrilt Amazon.comilt.

Azure lõpetas 2022. aasta 30 protsendi pilveäri turuosaga võrreldes 20 protsendiga 2018. aastal, prognoosis BofA. Amazoni AWSi turuosa kukkus 71 protsendilt 55 protsendini.

Microsofti kvartalikäive kasvas aastaga kõigest 2 protsenti 52,7 miljardi dollarini, jäädes alla analüütikute 52,94-miljardilisest ootusest. Puhaskasum vähenes 12 protsenti 16,4 miljardi dollarini ehk 2,32 dollarini aktsia kohta, ületades analüütikute 2,29 dollari suurust ootust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles