Börside ülevaade ⟩ Aktsiad langevad majanduslike teadete ootuses

Copy
Kaupleja New Yorgi börsil.
Kaupleja New Yorgi börsil. Foto: Brendan Mcdermid

Euroopa ja USA aktsiaturud langesid kolmapäeval, kuna investorid ootavad murega olulisi ettevõtete kasumite ja USA majanduskasvu andmeid.

Umbes 45 minutit pärast kauplemispäeva algust oli Dow Jonesi tööstusindeks langenud 0,95 protsenti 33 413 punktile. 

Laiapõhjaline S&P 500 langes 1,42 protsenti 3960 punktile, samas kui tehnoloogiarikas Nasdaq Composite indeks langes 2,12 protsenti 11 093 punktile.

Euroopa börsidest langes kolmapäeval üleeuroopaline STOXX 600 indeks 0,56 protsenti, samas kui Londoni ja Frankfurti börsid langesid mõlemad 0,4 protsenti.

«Aktsiaturud on taas punases, kuna investorid näivad valmistuvat suurte tehnoloogiaettevõtete jaoks pettumust valmistavaks kasumihooajaks,» ütles kauplemisplatvormi OANDA vanemturuanalüütik Craig Erlam.

«Koondamised, saavutamata jäänud kasvunumbrid ja halvad prognoosid muutuvad kiiresti normiks,» sõnas Erlam.

Investorid ootavad õhtul avalikustatavaid elektriautode tootja Tesla viimaseid tulemusi, mida juhib Twitteri omanik ja miljardär Elon Musk. See järgneb USA suurettevõtete Microsofti ja Johnson & Johnsoni sellel nädalal avaldatud süngetele majandustulemustele.

«Microsofti näitel seisab meil ees järjekordne heitlik aeg,» märkis Erlam, viidates ettevõtte plaanile koondada 10 000 töötajat ja kartusele, et pilvepõhise äri kasv võib aeglustuda.

Swissquote'i analüütiku Ipek Ozkardeskaya sõnul läheb Teslal «väga hästi... kuid rekordilised tarned ei olnud piisavad, et täita turu ootusi viimase kolme kvartali jooksul».

«Ja kahjuks kujundavad ootused turuhinda,» ütles ta.

Turud ootavad pingsalt ka neljapäeval saabuvaid USA neljanda kvartali majanduskasvu andmeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles