Tesla teatas rekordilisest kasumist

Copy
Tesla logo.
Tesla logo. Foto: VICTORIA KLESTY

Tesla teatas kolmapäeval järjekordsest rekordilisest kvartalikasumist, kinnitades samal ajal oma pikaajalisi kasvuväljavaateid, hoolimata murest kasvava konkurentsi ja makromajanduslike vastutuulte pärast.

Elon Muski elektriautode tootja teatas, et neljanda kvartali kasum oli 3,7 miljardit dollarit, mis on 59 protsenti suurem kui aasta varem, samas kui tulud kasvasid 37 protsenti 24,3 miljardi dollarini.

Tulemusi toetas sõidukitarnete 31-protsendiline kasv võrreldes eelmise aasta sama perioodiga.

Tesla aktsia tõusis tänu headele tulemustele järelturul 5,5 protsenti 152,39 dollarini.

Elektriautode hiiglane, kes ehmatas investoreid selle kuu alguses, teatades sõidukite hinnaalandustest Ameerika Ühendriikides ja Euroopas, möönis selliseid probleeme nagu intressimäärade tõus ja ebakindel makromajanduslik keskkond.

Tesla vastuseks on kulude vähendamise tegevuskava kiirendamine ja suurema tootmismahu suunas liikumine, teatas ettevõte oma kasumiteates.

«Oleme mistahes stsenaariumi korral valmis lühiajaliseks ebakindluseks,» ütles Tesla, lisades samas, et tema järeleandmatu kulukontroll ja -innovatsioon positsioneerib teda 2023. aastal konkurentidest paremini.

Tesla aktsiad on langenud umbes 50 protsenti oma eelmise aasta tasemest, peegeldades muret teiste autotootjate elektriautode kasutuselevõtu pärast, majanduse aeglustumisest ja murest, et Muski muud tegevused, näiteks Twitter, pärsivad ettevõtet.

 
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles