Aasia börsid tõusid reipalt edasi

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
Investorid olid eile USAs positiivselt meelestatud
Investorid olid eile USAs positiivselt meelestatud Foto: Getty Images via AFP/Scanpix

Eile lõpetasid USA peamised aktsiaindeksid päeva reipa tõusuga, kuigi ettevõtete tulemusi tuli headuse poolest seinast seina. Inteli kvartalitulemus oli erakordselt nõrk.

Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis 0,6 protsenti, Nasdaq 1,8 protsenti ja S&P 500 1,1 protsenti.

Intel suutis näidata vähemalt 20 aasta suurimat käibe vähenemist. Kui aktsia tavakauplemisel tõusis 1,3 protsenti, siis järelkauplemisel sadas 9,7 protsenti 27,17 dollarini.

Jaapani aktsiaturg tõusis 0,1 protsenti, Hongkong 0,4 protsenti ja Austraalia 0,3 protsenti. Hiinas on aktsiaturg jätkuvalt kestvate pühade tõttu suletud.

MSCI Jaapanita Aasia aktsiaindeks tõusis üheksa kuu kõrgeimale tasemele. Mullu 20 protsenti kukkunud indeks on seni tänavu tõusnud juba ligi 11 protsenti.

USAst tulnud majanduskasvu, nagu ka töökohtade loomise numbrid näitavad, et hoolimata USA keskpanga intressitõstmistest oli majandus veel hiljuti väga tugev. Ei ole näha põhjusi, miks ei peaks USA keskpank tuleva nädala kolmapäeval taas intressimäära tõstma. 

Intressifutuurid näitavad, et tuleval kolmapäeval on 94,7 protsendi tõenäosusega soolas 0,25 protsendipunkti suurune intressitõus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles