Wise'i aktsia läks vabalangusse, ettevõtet süüdistatakse konkurentsi takistamises (1)

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
Wise aktsia kukub
Wise aktsia kukub Foto: Reuters/ScanPix

Wise'i aktsia kukkus täna pärastlõunaks 13,2 protsenti, 511 pennini.

Eesti suuromanikega ettevõtet süüdistatakse konkurentsi takistamises, kirjutab CNBC.

Rivaal Atlantic Money süüdistas Wise’i, et see kahjustab konkurentsi ettevõtte eemaldamisega endale kuuluvalt veebilehelt valuutavahetuse hinnavõrdlusest.

Atlantic Money kirjutas kirjas Ühendkuningriigi konkurentsiametile, et Wise piirab konkurentsi, mis toob kokkuvõttes kaasa lõppkasutajatele kallimad teenustasud.

Wise on püüdnud end näidata tarbijaõiguste kaitsmise tšempionina, soovides pankade piiriületamise tasude läbipaistvust.

Wise eemaldas ebaõiglaselt temale kuuluvalt veebilehelt Exiapi Atlantic Money. Wise’ile kuulub veel kaks valuutavahetuse tasude hinnavõrdluse veebilehte – Geldtransfer ja Currencyshop.

Kuigi Atlantic Money oli Wise'i kodulehel alates mullu 14. oktoobrist, visati ta sealt välja 20. jaanuaril, kuna ta pole enam «õige konkurent», teatas Wise kirjas ettevõttele.

Atlantic Money pakub klientidele valuutavahetusi fikseeritud kolmenaelase tasu eest kuni miljoni naelani. Alates tuhandest naelast on ettevõte soodsam kui Wise.

«Me oleme oma võrdluslehe üle uhked ja ei karda näidata klientidele soodsamaid konkurente. Oleme seda teinud aastaid ja jätkame sellega ka edaspidi. Otsustasime Atlantic Money praeguseks eemaldada mitmel operatiivsel põhjusel, sealhulgas klientidelt saadud päringute tõttu nende ettevõtte kohta,» teatas Wise. «Me võtame kõiki kaebusi väga tõsiselt. Oluline on ka öelda, et ka praegusel hetkel on võrdluslehel näha odavamaid võimalusi.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles