Börsid liiguvad nagu peata kanad

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
Aasia aktsiaturud liikusid ühtse suunata, Euroopas ja USAs on oodata negatiivset börsipäeva algust
Aasia aktsiaturud liikusid ühtse suunata, Euroopas ja USAs on oodata negatiivset börsipäeva algust Foto: AP/Scanpix

Täna tõusid Jaapanis aktsiad 0,2 protsenti ja Hiinas 0,5 protsenti, kuid Hongkongis kukkusid 2,5 protsenti ja Austraalias langesid 0,2 protsenti.

Adani Groupi ettevõtetel on täna otsustav päev, kuna täna saab veel teha aktsiapakkumisel tehingukorraldusi. India rikkaima mehe ettevõtted on löögi all seoses riskifondi Hindenburg analüüsi ja nende languspanusega. Adani avalikustas enam kui 400 lehekülge vastuseks Hindenburgile ja nimetas toimuvat rünnakuks India vastu. Hindenburg tõi probleemsena välja Adani ettevõtete kõrge võlakoormuse ja maksuvabade piirkondade kasutamise.

Adani Enterprisesi aktsia tõusis täna 6 protsenti, kuid mitmed grupi ettevõtete aktsiad langesid ka täna juba kolmandat päeva järjest.

Nii USA kui Euroopa aktsiaindeksifutuurid viitavad negatiivsele päeva algusele. Mingil kummalisel põhjusel langes nafta hind, justkui Iraanis toimunud plahvatused oleks nagu hane selga vesi. WTI nafta odavnes täna 0,9 protsendi võrra, 78,96 dollarini barrelist. Londonis langes Brenti nafta üks protsent, 85,84 dollarini barrelist.

Sellel nädalal tuleb ka keskpankade intressiotsuseid. Inglise ja Euroopa keskpangalt oodatakse 0,5-protsendipunktist intressitõusu ja USAs loodetakse 0,25-protsendisele intressitõstmisele.

Käimas on ettevõtete tulemuste avaldamise hooaeg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles