DelfinGroup jagab oma töötajatele aktsiaid

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
DelfinGroupi juhatuse esimees Didzis Ādmīdiņš
DelfinGroupi juhatuse esimees Didzis Ādmīdiņš Foto: DelfinGroup

Nasdaq Balti börsil noteeritud finantsettevõte AS DelfinGroup käivitas optsiooniprogrammi, mille raames jagatakse töötajate motiveerimiseks neile 450 000 ettevõtte aktsiat.

DelfinGroupi juhatuse esimehe Didzis Ādmīdiņši sõnul soovib DelfinGorup väärtustada iga töötaja panust ettevõtte arengusse ja lõi kõigile töötajatele, kes on ettevõttes töötanud vähemalt 12 kuud, võimaluse osaleda optsiooniprogrammis. 

DelfinGroupi asutaja, aktsionäri ja nõukogu esimehe Agris Evertovskise sõnul on DelfinGroupi töötajatel võimalus isiklikult aktsionäri kingadesse astuda. «Ettevõttes töötab üle 300 töötaja ning enamikule neist on osalemine töötajate optsiooniprogrammis esimene kokkupuude ja kogemus väärtpaberitega. Seetõttu käib ulatuslik selgitustöö, et töötajad saaksid selge ülevaate väärtpaberitesse investeerimisest ja kapitaliturust üldiselt.» 

Personalioptsioon on ettevõtte töötajate õigus osta DelfinGroupi aktsiaid fikseeritud hinnaga. Pärast optsioonide konverteerimist aktsiateks avaneb töötajatel võimalus koos ettevõtte arengu ja väärtuse kasvuga lisaraha teenida. Samuti hakkavad DelfinGroupi töötajad, nagu ka teised ettevõtte aktsionärid, saama kvartaalseid dividende vastavalt DelfinGroupi dividendipoliitikale. See näeb ette, et igas kvartalis makstakse aktsionäridele dividendidena kuni 50% ettevõtte kasumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles