Investorid kardavad keskpanku

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
USAs avaldatakse sellel nädalal massiliselt ettevõtete kvartalitulemusi, kus saab pildi, kuidas läks ja millisena näevad tuleviku ettevõtted
USAs avaldatakse sellel nädalal massiliselt ettevõtete kvartalitulemusi, kus saab pildi, kuidas läks ja millisena näevad tuleviku ettevõtted Foto: Getty Images via AFP/Scanpix

Aasias langesid täna nii aktsiate kui võlakirjade hinnad. Sündmusi täis nädalal on tähelepanu keskpankadel, ettevõtete kvartalitulemustel ja ka USA makronäitajatel.

Hongkongi börsiindeks langes täna 1,6 protsenti, Hiina 1,1 protsenti, Jaapan 0,4 protsenti ja Austraalia 0,1 protsenti.

See oli jätkuks eilsele mitte just kõige meeldivamale börsipäevale USAs, kus Nasdaq kukkus 2 protsenti, S&P 500 1,3 protsenti ja Dow Jonesi tööstuskeskmine 0,8 protsenti.

Ka Euroopa aktsiaindeksifutuurid viitavad negatiivsele hommikule.

Investorid ootavad USA keskpangalt 0,25 protsendipunktist intressitõusu. Neljapäeval liituvad keskpankade intressikooriga ka Inglise ja Euroopa Keskpank, kes peaksid tõstma baasintressimäärasid 0,5 protsendipunkti võrra.

Sellel nädalal tabab investoreid ettevõtete tulemuste tsunami. S&P 500 kuuluvatest ettevõtetest raporteerivad tulemustest enam kui 100 ettevõtet, nende seas ka raskekaallased Apple, Amazon.com ja Alphabet. Samuti vaadatakse pikaajalisel investeerimisel täieliku müra ehk USA tööpuuduse numbreid.

Ka eilse languspäeva järel on USA S&P 500 aktsiaindeks teel parimale jaanuarile alates 2019. aastast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles