Saunum kahekordistas käibe

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
Saunumi elektrikeris
Saunumi elektrikeris Foto: Kais Tolmats

Saunum Group AS, Saunum Saunas OÜ ja Saunum Sauna Team OÜ konsolideeritud jaanuarikuu müügikäive keriste, keriste lisade, sauna sisekliimaseadmete, kerise automaatika ja saunaehituse müügist ulatus 306 600 euroni (keriste ja keristelisade müük 224 900 eurot, saunaehituse müük 81 700 eurot).

Täpselt aasta tagasi, 2022.aasta jaanuaris, oli ettevõtte käive 150 700 eurot (119 000 kerised ja keriselisad ning 31 700 saunaehitus), teatas Tallinna börsi alternatiivturu ettevõte.

«2023.aasta algas Saunumile ootuspäraselt. Teadsime, et kuu jooksul läheb välja esimene partii Base seadmeid Ameerika Ühendriikidesse. Kohale peaks see saadetis jõudma märtsi esimeses pooles. Seejärel saame lõplikult öelda, et oleme USA turul,» ütles Saunum Group ASi juhatuse liige Henri Lindal. «Hea on tõdeda, et juba mõnda aega on Saunumi eksport ületanud Eesti müüki ning täna näeme, et ekspordi osakaal käibes aina kasvab. Ka sel kuul müüsime kümnele eksportturule.»

«Arendusmeeskonnalt tuli kinnitus, et sel kevadel tulevad turule nii Saunumi automaatne leiliviskamise seade Autoleil kui kerisesisese automaatikaga keris. EASi ja KredExi ühendasutusega koostöös valmiva uue kerisemudeli arendustööd on graafikus, mis tähendab prooviseeria testimise algust veel selles kvartalis ning sertifitseerimisprotsessi käivitumist teises kvartalis,» võttis Lindal tootearendustööd kokku.

Veebruaris on Saunumi müügidelegetsioon Jaapanis, kus Tokyos toimuva messi raames tutvustatakse Saunumi keriseid sealsele turule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles