Nafta langes üle 3%, kuna USA teatas USA naftavarude ulatuslikust suurenemisest

PM Majandus
Copy
Naftapump USAs, Põhja-Dakota osariigis.
Naftapump USAs, Põhja-Dakota osariigis. Foto: SHANNON STAPLETON

Nafta hind langes kolmapäeval enam kui 3 dollarit barreli eest, kuna USA valitsuse andmed näitasid, et toornafta, bensiini ja destillaatide varud on suurenenud ning OPEC ja selle liitlased jäid oma tootmispoliitika juurde.

Brenti toornafta futuurid olid kella 19:50 seisuga langenud 2,6 dollari võrra ehk 3,5%, 82,50 dollarile barrel. USA West Texas Intermediate toornafta futuurid langesid 2,67 dollarit ehk 3,4% 76,20 dollarini, vahendab Reuters.

USA toornafta- ja kütusevarud tõusid nõrga nõudluse tõttu eelmisel nädalal kõrgeimale tasemele alates 2021. aasta juunist, teatas USA Energiainfoamet.

Toornafta varud tõusid 27. jaanuaril lõppenud nädalal 4,1 miljonit barrelit 452,7 miljoni barrelini. See oli kuues järjestikune nädalane kasv, kuna rafineerimise mahud vähenesid ja netoimport suurenes.

OPECi+ tootjarühma ministrid, kuhu kuuluvad Naftat Eksportivate Riikide Organisatsioon (OPEC) ja liitlased, sealhulgas Venemaa, jätsid kolmapäeval oma tootmispoliitika muutmata.

OPECi naftatoodang vähenes jaanuaris, kuna Iraagi eksport kahanes ja Nigeeria toodang pole suutnud taastuda. Ühtlasi pumpasid 10 OPECi liiget 920 000 barrelit päevas (bpd) alla OPEC+ sihtmahu, selgus Reutersi uuringust.

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles