Ekspress Grupp ostab tagasi miljoni euro eest aktsiaid

BNS
Copy
Mari-Liis Rüütsalu
Mari-Liis Rüütsalu Foto: Foto Tairo Lutter, Postimees

Ekspress Grupp kuulutab kooskõlas aktsionäride möödunud aasta mais tehtud otsusega välja kuni 588 235 oma aktsia tagasiostu hinnaga 1,70 eurot aktsia kohta ehk kokku kuni 1 miljoni euro eest.

Ekspress Grupi juhatuse esimehe Mari-Liis Rüütsalu sõnul on aktsiate tagasiostu eesmärk pakkuda võimalust nendele aktsionäridele, kes soovivad müüa oma aktsiaid, kuid keda on takistanud Tallinna börsil Ekspress Grupi aktsiatega tehtavate tehingute väike arv ja maht. «Tagasiostuga soovime luua lisaväärtust meie ülejäänud aktsionäridele. Ostetavaid aktsiaid kasutame aktsiakapitali vähendamiseks või muudel eesmärkidel, näiteks optsiooniprogrammi tarbeks,» selgitas Rüütsalu pressiteates.

Aktsiate tagasimüügikorralduste esitamise periood algab 15. veebruaril ja lõpeb 6. märtsil. Ekspress Grupp avalikustab tagasiostu jaotamistulemused 7. märtsil ja kannab raha aktsionäri kontole 9. märtsil. Kui laekunud tagasimüügipakkumiste maht ületab tagasiostu maksimummäära ehk 1 miljonit eurot, jaotab grupp tagasiostetavad aktsiad pakkumiste vahel proportsionaalselt.

Tagasiostupakkumise tulemus võib mõjutada ka Ekspress Grupi 2022. aasta kasumist makstavate dividendide suurust. Juhatus teeb dividendide määramise ettepaneku koos korralise üldkoosoleku kokkukutsumise teatega ja lähtub oma ettepanekus varem kinnitatud dividendipoliitikast ning aktsiate tagasiostupakkumise tulemusena tagasiostetud aktsiate mahust.

Ekspress Grupi dividendipoliitika kohaselt maksab ettevõte dividendidena välja vähemalt 30 protsenti eelmise aasta puhaskasumist tingimusel, et põhitegevuse rahastamiseks ja uute strateegiliste investeeringute tegemiseks on piisavalt rahalisi vahendeid. Juhul, kui majanduskeskkond oluliselt aeglustub või kui rahavood on muudel põhjustel väiksemad, võib kontsern dividendimäära vähendada või otsustada dividendi mitte maksta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles