Specialist VCga liitus Ekspress Grupi juhatuses olnud Kaspar Hanni

BNS
Copy
Kaspar Hanni liitub Specialist VC-ga
Kaspar Hanni liitub Specialist VC-ga Foto: Aivar Aotäht / Sakala/ Scanpix

Riskikapitaliettevõte Specialist VC kaasas uue partnerina senise Ekspress Grupi juhatuse liikme ja aktiivse ingelinvestori Kaspar Hanni – uuenenud meeskond jätkab missiooni aidata piirkonna asutajatel ehitada mõjukaid globaalseid ettevõtteid.

Hanni on tuntud oma pikaajalise kogemuse poolest digitaalse valdkonna ja online-ärinduse arendamisel. Alates 2017. aastast oli Hanni Ekspress Grupi arendusjuht ja juhatuse liige ning täitis võtmerolli grupi digitaalsete äride arendamisel, M&A tehingutes ning investeeringu- ja arendusprojektide käivitamisel ja läbiviimisel. Aastatel 2012–2015 oli Hanni Microsofti Baltikumi suurklientide äri juht.

Hanni on ka aktiivne ingelinvestor ning EstBANi liige, olles koondanud oma portfelli üle 10 investeeringu idufirmadesse. Hanni on olnud üks EstBANi Põhjamaade inglisündikaatide programmi eestvedajatest ning 2016. aastal pärjati Hanni EstBANi poolt aasta ingelinvestoriks. 2017–2020 vedas Hanni EstBANi tegevust juhatuse liikme rollis.

«Specialist VC on tuntud oma asutajate-sõbraliku lähenemise ja portfelliettevõtetele kaasaaitamise poolest. Meid sidus ka varasem koostöö mitme iduinvesteeringu tegemisel ja nägin, et meie mõtteviis klappis hästi,» ütles Hanni. «Fondi asutajad ja meeskond on aastatega üles ehitatud muljet avaldava portfelli ja usun, et lähiaastatel on jätkuvalt hea aeg teha varajase faasi investeeringuid.»

2022. aasta alguses käivitas Specialist VC uue, 50 miljoni euro suuruse fondi, mis investeerib Eesti, Läti, Leedu ja Soome idufirmadesse ning ühendab traditsioonilise investeerimisfondi järelturu investeeringutega. Fondist on tehtud üle 40 investeeringu idufirmadesse, aga ka siinse piirkonna asutajatesse, kes ettevõtet mujal maailmas üles ehitavad. Investeeritakse ka Ukraina asutajatesse, kes Euroopa Liidus tegutsevad.

Fondi investorite hulgas on tuntud tehnoloogiaettevõtete, nagu Bolt, Vinted, Veriff, Wise, Pipedrive, Slack ja F-Secure, asutajaid ja varajasi töötajaid. Institutsionaalsete investoritena toetavad uut fondi muu hulgas LHV pensionifondid ning Euroopa Investeerimisfond läbi üleeuroopalise tagatisfondi (EGF) ja Balti Innovatsioonifondi 2 (BIF2).

Specialist VC asutajapartner Gerri Kodres tervitas Hanni liitumist ja sõnas: «Oleme väga rõõmsad, et Kaspar liitus meie meeskonnaga. Kasparil on laialdased kogemused ja teadmised erinevate digiäride ning varase faasi tehnoloogiaettevõtete arendamise ja rahastamise alal ning näeme, et Kaspari liitumine aitab meil leida uusi ja andekaid asutajaid kogu regioonis ning toetada nende arengut ja kasvu.»

Specialist VC on 2017. aastal asutatud Eesti riskikapitaliettevõte, mis investeerib varajase faasi idufirmadesse B2B, SaaS, finantstehnoloogia, platvormide, tarkvarapõhise riistvara ja süvatehnoloogia valdkondades. Kuni kolmandiku fondimahust võib fond investeerida ka järelturul A-staadiumist edasi jõudnud idufirmadesse. Specialist VC fondide ja asutajate portfellis on kokku üle 50 idufirma, nende hulgas ükssarvikuid, nagu Bolt ja Veriff, ning teisi edukaid ettevõtteid, nagu Starship, Comodule, Monese, Kilo.Health ja teised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles