Coop Panga hoiuste maht on jõudsalt kasvanud: turul on konkurents hoiuste nimel

PM Majandus
Copy
Coop Panga juhatuse esimees Margus Rink on seniste tulemustega väga rahul, ent näeb laenuhuvi raugemise märke. 
Coop Panga juhatuse esimees Margus Rink on seniste tulemustega väga rahul, ent näeb laenuhuvi raugemise märke. Foto: Eero Vabamägi

Coop Panga hoiuste maht on aastaga kasvanud 35 protsenti ja kliendibaas 27 protsenti.

Panga klientide arv kasvas jaanuaris 2800 võrra ja aktiivselt arveldavate klientide arv langes 700 võrra. Kuu lõpuks ulatus klientide arv 149 800-ni ja aktiivselt arveldavate klientide arv 66 100-ni. Aastaga on kliendibaas kasvanud 27 protsenti.

Panga klientide hoiuste maht kasvas jaanuaris 12 miljoni euro võrra, ulatudes kuu lõpu seisuga 1,52 miljardi euroni. Äriklientide hoiused kahanesid 15 miljonit ja eraklientide hoiused kasvasid 5 miljonit eurot. Rahvusvahelistelt platvormidelt kaasatud hoiuste maht kasvas 22 miljoni euro võrra. Aastaga on panga hoiuste maht kasvanud 35 protsenti.

«Jaanuar oli klientide aktiivsuse kontekstis aasta algusele omaselt pigem rahulik kuu. Peamiste trendidena näeme, et turul on konkurents hoiuste nimel ning uued laenutaotlused on langustrendis. Sellest lähtuvalt olid ka jaanuarikuus meie ärimahtude kasvud tagasihoidlikud, ütles Coop Panga juhatuse esimees Margus Rink.

Panga laenuportfell kasvas jaanuaris 11 miljoni euro võrra ja jõudis kuu lõpu seisuga 1,31 miljardi euroni. Kodulaenud kasvasid 7 miljonit eurot, ärilaenud 2 miljonit eurot, liising 1 miljon eurot ja tarbimisfinantseerimine kasvas 0,6 miljonit eurot. Aastaga on panga laenuportfell kasvanud 35 protsenti.

Rinki sõnul oli aasta alguseks majanduses selgelt välja kujunenud intressikeskkond, mis soosib laenuvõtjate asemel taas üle pika aja hoiustajaid. «Meie kasuminumbrites mängivad euriborist teenitud tulud järjest suuremat rolli, kuid samas on jõudsalt kasvamas ka hoiustele makstavad intressikulud,» märkis Rink.

Jaanuaris tehti laenude allahindluseid 0,7 miljoni euro ulatuses.

Võrreldes möödunud aasta esimese kuuga on käesoleval aastal sama ajaga panga netotulud kasvanud 64 protsenti ja tegevuskulud 18 protsenti.

Pank teenis jaanuaris 2,9 miljonit eurot puhaskasumit, mida on 96 protsenti rohkem kui aasta tagasi samal perioodil.

Panga omakapitali tootlus oli jaanuaris 22,6 protsenti, kulu-tulu suhe 38 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles