Turud muutsid meelt: Euroopa keskpanga intressiralli kestab ka tuleval aastal

PM Majandus
Copy
Euroopa Keskpanga peahoone Frankfurdis.
Euroopa Keskpanga peahoone Frankfurdis. Foto: WOLFGANG RATTAY/ Reuters/ Scanpix

Kui varem arvati, et intressitõstmised lõpevad selle aastaga, siis nüüd on olukord muutunud ning esmakordselt panustavad turgudel osalejad sellele, et Euroopa Keskpanga intressitõstmised kestavad ka järgmisel aastal. Ootus tõi kaasa Saksamaa võlakirjade müügi ning lennutas tootlused enam kui 11 aasta kõrgemale tasemele.

Hinnatasemed näitavad, et Euroopa Keskpank tõstab hoiustamise keskse intressimäära tuleva aasta veebruaris 3,9 protsendile. Mõni nädal tagasi olid turud veendunud, et kõrghetk saabub 3,5 protsendi juures tänavu juulis, kirjutab uudisteagentuur Bloomberg.

Saksamaa 10-aastaste võlakirjade tootlused kerkisid esmaspäeval nelja baaspunkti võrra, 2,58 protsendini, mis on kõrgeim tase alates 2011. aastast.

Neljapäeval avaldab Eurostat euroala veebruarikuu inflatsiooni kiirhinnangu. Analüütikud prognoosivad, et midagi head sealt oodata ei ole. Ning nagu Euroopa Keskpanga president Christine Lagarde on ka juba varem öelnud, siis märtsikuisel kogunemisel tõstab keskpanga nõukogu intressimäära 50 baaspunkti võrra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles