Ignitis tegi üleskutse sektori ettevõtetele: annetame 10 protsenti kasumist Ukraina abistamiseks

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
Kiiev pärast Vene pommirünnakut.
Kiiev pärast Vene pommirünnakut. Foto: ATEF SAFADI

Leedu energeetikagigant Ignitis tegi börsiteate selle kohta, et saatis energeetikaettevõtetele üleskutse annetada läinud aasta kasumist kümme protsenti Ukraina abistamiseks.

Ukrainalased pidid Venemaa sissetungi tõttu kodudest põgenema. Kes jäid kohale, peavad hakkama saama ilma elektri, keskkütte ja veeta, rääkimata hävitatud hoonetest ja kaotatud inimeludest.

Darius Maikštėnas
Darius Maikštėnas Foto: Ignitis Grupp

Sõda mõjutas ka energiaturge. Venemaa tegevuse tõttu kerkisid maagaasi hinnad varem nägemata kõrgustesse ja ka Euroopa elektrihinnad tegid suure tõusu. Selle tulemusel said energiaettevõtted sadu miljardeid dollareid lisakasumeid. Kasum ei tulnud investeeringute ega äristrateegia tõttu, vaid sõjast tingitud kallimate hindade pärast.

«Tegime aktsionäride üldkoosolekule ettepaneku maksta umbes kümme protsenti läinud aasta kasumist Ukraina abistamiseks,» kirjutas Ignitise juht Darius Maikštenas. «Loodame, et järgite meie eeskuju.»

Kiri saadeti ka Eesti Energiale.

Ignitise läinud aasta puhaskasum kasvas 83,1 protsenti, 293,4 miljoni euroni.

Eesti Energia üheksa kuu koondkasum kümnekordistus aastaga 1,2 miljardi euroni. Eesti Energia üheksa kuu puhaskasum oli 111,9 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles