Inbank teenis maksekeskuse müügi toel rekordkasumi

BNS
Copy
Pankur Priit Põldoja
Pankur Priit Põldoja Foto: Jaanus Lensment

Inbank lõpetas 2022. aasta 21,1 miljoni euro suuruse rekordkasumiga, tulemust mõjutas maksekeskuse osaluse müük, mille tulemusena teenis pank 11,4 miljonit eurot erakorralist kasumit.

Inbanki 2022. aasta neljanda kvartali puhaskasum oli 2,1 miljonit eurot, aasta varem aga 2,9 miljonit eurot. «Inbank lõpetas 2022. aasta järjekordse tulemusliku kvartaliga, ehkki tegutseme endiselt ebakindlas keskkonnas. Kasvav inflatsioonisurve on toonud kaasa järsu intressitõusu esmalt Poolas ja seejärel kogu eurotsoonis. Tõusvad intressimäärad on viimastel kvartalitel hakanud Inbanki tulemusi negatiivselt mõjutama,» nentis Inbanki tegevjuht ja juhatuse esimees Priit Põldoja pressiteates.

Neljanda kvartali müügimaht oli kokku pea 135 miljonit eurot, mis on aastatagusega võrreldes 4 protsenti vähem. Kogu 2022. aasta müügimaht oli kokku 535 miljonit eurot, mis on eelnenud aastaga võrreldes 7,5 protsenti rohkem. Tugeva tulemuse tegi autode täisteenusrendi tütarettevõte Mobire, kellega koos kasvas Inbanki aastane müügimaht 10 protsenti ehk 577 miljoni euroni. Peamine müügikasv tuli järelmaksu valdkonnast, mille maht oli ligi 337 miljonit eurot.

Panga laenuportfell kasvas 2021. aasta neljanda kvartaliga võrreldes 25 protsenti ja ulatus 755 miljoni euroni. Hoiuseportfell kasvas aastaga 34 protsenti ja moodustas kvartali lõpu seisuga 829 miljonit eurot. Esimest korda ulatusid Inbanki varad üle 1 miljardi euro.

«2022. aasta oli Inbanki jaoks paljuski erakordne. Saime rekordkasumi, meie varade maht ületas esmakordselt miljardi euro piiri ja jätkasime rahvusvahelist laienemist, sisenedes Tšehhi turule. Kuigi väline keskkond on jätkuvalt ebakindel ja vajab tähelepanu, jätkame nii uutesse toodetesse investeerimist kui ka rahvusvahelist laienemist,» kinnitas tegevjuht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles