Saunumi käive oli veebruaris 222 200 eurot

BNS
Copy
Saunumi keris.
Saunumi keris. Foto: Saunum

Saunum Group AS, Saunum Saunas OÜ ja Saunum Sauna Team OÜ konsolideeritud veebruarikuu müügikäive keriste, keriste lisade, sauna sisekliimaseadmete, kerise automaatika ja saunaehituse müügist ulatus 222 200 euroni.

Sealjuures teeniti keriste ja keristelisade müügist 113 500 eurot ning saunaehituse müügist 108 700 eurot. Täpselt aasta tagasi, 2022. aasta veebruaris, oli ettevõtte käive 152 100 eurot, teatas Saunum börsile.

«Veebruarikuu on Saunumil olnud ajalooliselt vaikne kuu. Siiski on hea tõdeda, et kuu käibest ligi 70 protsenti moodustas eksportmüük,» kommenteeris Saunum Group AS juhatuse liige Henri Lindal, kelle sõnul on eksportturgude ehitamine raske ja vaevarikas töö.

«Samas oleme viimase aasta jooksul näinud, et välisturgude, eeskätt Euroopast kaugemale jäävate turgudega tegelemine on oluline osa riskijuhtimisest, sest sõda Euroopas mõjutas Saunumi äri 2022. aastal väga oluliselt. Erinevad Euroopa turud, eesotsas Saksamaaga, toibuvad mullusest kukkumisest visalt,» nentis Lindal.

Veebruaris tegeles Saunum tema sõnul aktiivselt just kaugemate turgude – Araabia Ühendemiraatide, Jaapani, Austraalia, USA, Kanada – külastamise ning uute partneritega läbirääkimiste pidamisega. «Allkirjastasime edasimüügilepingud Jaapani ja Taani edasimüüjatega, märtsis allkirjastame uued lepingud nii Prantsusmaa, Austraalia, Uus-Meremaa kui Kanada turgudele sisenemiseks/laienemiseks,» tõi Lindal välja.

Kevadel on Saunumil plaanis lisaraha kaasamine tootmise, turunduse ja tootearenduse finantseerimiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles