Erkki Raasuke liitub Inbanki nõukoguga

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
Inbank tahab Erkki Raasukest oma nõukokku
Inbank tahab Erkki Raasukest oma nõukokku Foto: Inbank

Inbanki nõukogu teeb 30. märtsil üldkoosolekul aktsionäridele ettepaneku valida alates 1. aprillist kolmeks aastaks nõukogu liikmeks Erkki Raasuke.

Inbanki nõukogu esimehe Jan Andresoo sõnul aitavad Raasukese kogemus rahvusvaheliste börsiettevõtete juhatuses ja põhjalikud teadmised pangandusest Inbankil laieneda Euroopas uutele turgudele.

«Inbank on kasvanud rahvusvaheliseks ettevõtteks, kes tegutseb viies riigis. Ambitsioonikad kasvuplaanid ja sellest tulenev keerukuse kasv esitavad panga juhtimisele üha suuremaid nõudmisi,» ütles Andresoo.

Raasukese liitumine tugevdab Rain Rannu ja Taavi Kotka kõrval nõukogu sõltumatute liikmete osakaalu, mis omakorda aitab tagada panga tasakaalustatud arengut ja tõstab juhtimise kvaliteeti. Raasuke asub juhtima Inbanki auditikomiteed ja lööb kaasa panga tutvustamisel rahvusvahelistel kapitaliturgudel.

Raasuke töötas aastatel 1994–2011 Hansapanga ja seejärel Swedbanki grupi ettevõtetes mitmel juhtival ametikohal, sealhulgas finantsjuhi ja juhatuse esimehena. Aastatel 2012–2013 oli ta majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi nõunik ja tegeles riigi äriühingute omandusküsimustega. Ta on olnud Estonian Airi nõukogu esimees, LHV Groupi juht, Eesti Energia nõukogu esimees ja Luminor panga tegevjuht. Alates 2021. aastast töötab Raasuke ettevõtte Skeleton Technologiesi finantsjuhina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles