Modera müügitulu kasvuga süvenes mullu ka kahjum

BNS
Copy
Modera juht Raido Toonekurg.
Modera juht Raido Toonekurg. Foto: Raul Mee

Modera teenis möödunud aastal müügitulu ligi 1,6 miljonit eurot, 60 protsenti enam kui aasta varem, ent samas süvenes ka puhaskahjum, 133 600 eurolt 2021. aastal 525 900 euroni 2022. aastal.

Selle tulemusega ületas Modera oma lubatud müügiplaani, kasvatades teist aastat järjest müüki üle 50 protsendi. Euroopa uute autode müük kukkus samal ajal 4,6 protsenti, teatas ettevõte börsile. Varem peamiselt Baltikumis tegutsenud ettevõttele laekub tulu 14 turult.

Modera müük kasvas mullu oluliselt ning vastavalt ootustelt – nii toote ülesseadmisega teenitavad tulud kui ka korduva iseloomuga tulud ehk litsentsid ja andmete haldustasud kasvasid kiiremini kui aastal 2021. Arenduskulude kasv oli ettevõtte teatel võrreldav tulude kasvuga.

Samas oli ka palgakasvu surve endiselt olulise mõjuga ja 2022. aasta tegevuskulud kokku olid prognoosidest veidi kõrgemad, kuna investeeringute vajadus ja üldine kulude kasv on võrreldes 2021. aasta ootustega muutunud.

Aastal 2023 on Moderal plaanis kaasata täiendavat kapitali, kuna ettevõte jätkas mullu investeerimist tootesse, et toetada agressiivset kasvu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles