Crowdestate sai esimesena FI-lt ühisrahastusteenuse osutaja tegevusloa

BNS
Copy
Crowdestate asutaja Loit Linnupõld
Crowdestate asutaja Loit Linnupõld Foto: Sander Ilvest

Finantsinspektsioon (FI) andis eelmisel nädalal Crowdestate ASile ühisrahastusteenuse osutaja tegevusloa, mis annab õiguse pakkuda laenude andmise vahendamist ja investeeringupõhist ühisrahastusteenust.

Investeeringupõhine ühisrahastusteenus on ühisrahastuse eesmärgil kliendi korralduste ühine vastuvõtmine ja edastamine ning vabalt võõrandatavate väärtpaberite või aktsepteeritud instrumentide ilma kindla kohustuseta pakkumine avalikul platvormil, mis võimaldab investoritele piiramatu juurdepääsu, teatas FI.

Crowdestate'i juhatuse liikmed on Allan-Kristjan Mauer ja Robert-Mihai Butoi. Ettevõtte nõukogusse kuuluvad Loit Linnupõld, Hannes Küün ja Rait Ojasaar.

Crowdestate on esimene finantsinspektsioonilt tegevusloa saanud ühisrahastusteenuse osutaja. Tegevusloa peavad hiljemalt selle aasta 10. novembriks taotlema ka kõik ülejäänud ühisrahastusettevõtted, kes pakuvad eraisikutele ja ettevõtetele võimalust anda laenu või investeerida ühisrahastusprojektidesse, mille omanik on ettevõte. Pärast seda kuupäeva nad ilma tegevusloata enam tegutseda ei tohi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles