ADP: USA eraettevõtted kiirendasid veebruaris töötajate värbamist

Copy
Uute töökohtade loomise tempo USAs suurenes veebruaris.
Uute töökohtade loomise tempo USAs suurenes veebruaris. Foto: SCOTT OLSON

USA eraettevõtted kiirendasid eelmisel kuul töötajate värbamist, selgus kolmapäeval tööjõu-uuringute firma ADP andmetest, mis osutavad, et maailma suurima majanduse jahutamine võib nõuda suuremaid jõupingutusi.

 

Erasektori tööhõive kerkis 242 000 töökoha võrra, mis on umbes kaks korda rohkem kui jaanuarikuus lisandunud 119 000 töökohta ja oluliselt rohkem, kui analüütikud prognoosisid.

Andmed järgnevad mitmele hiljutisele indikaatorile, mis on näidanud tugevat värbamist, tarbijakulutuste vastupidavust ja inflatsiooni püsivust, hoolimata keskpanga katsetest hinnatõusu ohjeldada.

«Näeme tugevat värbamist, mis on majandusele ja töötajatele hea, kuid palgakasv on üpriski kõrge,» ütles ADP peaökonomist Nela Richardson.

Palgakasv aeglustus veebruaris 7,2 protsendini võrdluses aastataguse tasemega, näitas uuring, samas kui töökohta vahetanute puhul aeglustus see 14,3 protsendini.

USA keskpank on alates läinud aasta algusest püüdnud aeglustada inflatsiooni intressimäärade tõstmisega.

Föderaalreservi juht Jerome Powell hoiatas teisipäeval, et intressi võidakse veel tõsta, juhul kui see osutub vajalikuks, eesmärgiga jahutada inflatsiooni ja tööturgu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles