J.Molner jäi mullu 620 000 euroga kahjumisse

BNS
Copy
Tallinna börsi juht Kaarel Ots J. Molneri laboris toimunud traditsioonilisel börsile mineja esimese päeva kellahelistamise tseremoonial
Tallinna börsi juht Kaarel Ots J. Molneri laboris toimunud traditsioonilisel börsile mineja esimese päeva kellahelistamise tseremoonial Foto: Tairo Lutter, Postimees

Tallinna börsi alternatiivturul noteeritud valdusfirmale J.Molner AS kuuluv biotehnoloogia ettevõte The J.Molner Company OÜ teenis mullu 198 200-eurose tulu juures 620 100 eurot kahjumit. Aasta varem oli tulu 522 800 eurot ja kahjum 327 800 eurot.

The J.Molner Company asutati 2020. aastal Tallinnas. Ettevõtte tegevus on jaotatud kahte põhisuunda: analüütilise keemia ja meetodite väljatöötamine kolmandatele osapooltele ning oma geneeriliste ravimite sarja arendamine.

Mullu jätkas ettevõte mõlema põhitegevusega. Analüütilisi ja arendusteenuseid pakuti klientidele Ameerika Ühendriikides, Kanadas ja Euroopas. Äritegevuse hoogustamiseks võeti kasutusele uus kvaliteedijuhtimise tarkvaralahendus, tänu millele läbiti tänavu jaanuaris edukalt ka ravimiameti inspektsioon.

Jätkati aktiivselt oma geneeriliste ravimite sarja arendamist: üks ravim töötati välja USA turule ja üks Kanada turule. Juulis omandas ettevõte USAs kolme registreeritud ravimi müügiloa. Nüüd on käimas uude tootmiskohta kolimine ning regulaatori heakskiitu oodatakse 2023. aasta kolmandas kvartalis.

Kanada turul on ettevõte omandanud kahe ravimi müügiõiguse, millest ühe puhul on käimas müügiloa taotluse menetlus. Ettevõte eeldab taotluse heakskiitmist veel sel aastal. Teise ravimi müügiloa taotlus antakse sisse esimeses kvartalis.

Eelmise aasta viimases kvartalis vähenes analüütilise keemia ja arendusteenuste pakkumine kolmandatele osapooltele ning üks mahukam kliendi arendusprojekt nihutati 2022. aasta lõpust 2023. aasta esimesse kvartalisse. Fookuse muutuse ja mahupiirangute tõttu jäi aasta müügitulu 191 700 eurole.

2022. aastal kulutas J.Molner teadus- ja arendustegevusele 786 200 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles