Coop Pank teenis veebruaris 2,9 miljonit eurot puhaskasumit

BNS
Copy
Coop Pank.
Coop Pank. Foto: Eero Vabamägi

Coop Pank teenis veebruaris 2,9 miljonit eurot puhaskasumit, kusjuures aasta kahe esimese kuuga on pank teeninud kokku 5,8 miljonit eurot, mida on 110 protsenti rohkem kui aasta tagasi samal perioodil.

Panga klientide arv kasvas veebruaris 2300 võrra ja aktiivselt arveldavate klientide arv 1800 võrra. Kuu lõpuks ulatus klientide arv 152 200ni ja aktiivselt arveldavate klientide arv 68 000ni. Aastaga on kliendibaas kasvanud 27 protsenti, teatas Coop börsile.

Klientide hoiuste maht vähenes veebruaris 11 miljoni euro võrra, ulatudes kuu lõpu seisuga 1,51 miljardi euroni. Äriklientide hoiused kahanesid 15 miljonit ja eraklientide hoiused kasvasid 7 miljonit eurot. Rahvusvahelistelt platvormidelt kaasatud hoiuste maht kahanes 3,6 miljoni euro võrra. Aastaga on panga hoiuste maht kasvanud 31 protsenti.

Laenuportfell kasvas veebruaris 12 miljoni euro võrra ja jõudis kuu lõpu seisuga 1,32 miljardi euroni. Kodulaenud kasvasid 8 miljonit eurot, ärilaenud 2 miljonit eurot, liising 1 miljonit eurot ja tarbimisfinantseerimine kasvas 1 miljonit eurot. Aastaga on panga laenuportfell kasvanud 33 protsenti. Veebruaris tehti laenude allahindlusi 200 000 euro ulatuses.

Võrreldes möödunud aasta kahe esimese kuuga, on sel aastal sama ajaga panga netotulud kasvanud 67 protsenti ja tegevuskulud 23 protsenti. Panga omakapitali tootlus oli veebruaris 24,6 protsenti, kulu-tulu suhe 43 protsenti.

Coop Panga juhatuse esimehe Margus Rinki sõnul näeb pank, et hindade ja euribori kasv on vähendanud tarbijate ja ettevõtete vaba raha ning konkurents hoiustele on jõudsalt kasvanud. Ka nõudlus uute laenude järele on tema hinnangul tänases majanduskeskkonnas selgelt langenud. Coop Panga laenuportfelli kvaliteet püsib aga hea ja veebruarikuu laenuportfelli provisjonid olid oluliselt alla pikaajalise keskmise taseme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles