Iute kitsendas võlakirjaemissiooni pakkumise vahemikku

BNS
Copy
Iute Groupi juht Tarmo Sild.
Iute Groupi juht Tarmo Sild. Foto: Sander Ilvest

Eesti finantstehnoloogia ettevõte Iute Group kitsendas käimasoleva võlakirjaemissiooni pakkumise vahemikku, mis suurendab märkimises osalevate investorite tootlust.

Kui algselt teatas ettevõte, et võlakirja müügihind jääb vahemikku 96,5 kuni 99,5 protsenti nimiväärtusest, siis täpsustatud pakkumuse kohaselt jääb see vahemikku 96,5 kuni 97,5 protsenti nimiväärtusest. Võlakirja lõplik hind selgub pakkumise lõpus ehk kolme nädala pärast, teatas ettevõte.

Investorile tähendab nimiväärtusest madalam võlakirja soetushind täiendavat tulu, sest nimiväärtusest madalama hinnaga investorile müüdud võlakirjad lunastab eminent nimiväärtusega. Lisaks sellele tasub Iute võlakirjade omanikele 11-protsendilist aastaintressi.

Kokkuvõttes tähendab Iute Groupi täpsustatud pakkumine investoritele minimaalselt 12-protsendilist tootlust aasta baasil ning vähemalt 42-protsendilist kogutulu võlakirjade tagasiostu hetkeks.

Iute Groupi juhi Tarmo Silla sõnul ajendas pakkumist täpsustama emissiooni märkimise käigus saadud tagasiside. «Roadshow kutseliste investoritega käib. Olen kohtunud uute ja olemasolevate professionaalsete investoritega Pariisis, Zürichis, Dubais, Sofias ja mujal, kes on andnud väärtuslikku tagasisidet ootuste kohta. Arvestades üleüldist intressimäärade tõusu, soovivad kutselised investorid selget signaali selle kohta, et nende tootlus kuni aastani 2026 raha paigutades on üle 12 protsendi aastas,» selgitas Sild.

2021. aastal märgiti Iute Groupi avalikul võlakirjapakkumisel 50 miljoni euro suurune emissioon rohkem kui 35 miljoni euro võrra üle ja mahtu suurendati 25 miljoni euro võrra. Võlakirjaemissiooni tuludega finantseeritakse 2019/2023 eurovõlakirjad ja suurendatakse 2021/2026 eurovõlakirjade mahtu kuni 50 miljoni euro võrra.

Iute pakub avalikult kuni 500 000 tagatud eelisvõlakirja nimiväärtusega 100 eurot, lunastamistähtajaga 6. oktoober 2026 ja intressimääraga 11 protsenti aastas. Intresse tasutakse iga poole aasta tagant. Kõrgeim võimalik pakkumishind on 97,50 eurot. Tagatud eelisvõlakirjad on registreeritud Luksemburgis Clearstream Banking S.A. CSDs.

Võlakirjade märkimisperiood algas 6. märtsil ja lõpeb 31. märtsil. Pakkumine on suunatud kutselistele investoritele ja jaeinvestoritele Eestis, Lätis, Leedus ning Saksamaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles