Airobot jäi kahjumisse, hoolimata käibe ligi kolmekordsest kasvust

BNS
Copy
Airoboti juhid helistasid avatuks ettevõtte esimese börsipäeva
Airoboti juhid helistasid avatuks ettevõtte esimese börsipäeva Foto: Mihkel Maripuu

Airobot Technologies 2022. aasta teise poolaasta käive oli 639 172 eurot, mis kasvas võrreldes 2021. aasta teise poolaastaga ligi 2,9 korda; möödunud aasta teise poolaasta kogukahjum oli 154 266 eurot, millest 17 301 eurot moodustasid ettemaksud.

2022. aasta kogukäive oli 1 002 360 eurot, mis oli 2021. aasta kogukäibest 2,1 korda suurem. Airoboti möödunud aasta kahjumiks kujunes 388 248 eurot, teatas ettevõte börsile.

Ettevõtte 2022. aasta kahjum tulenes peamiselt ühekordsetest börsileminekuga seotud kuludest, Venemaa-Ukraina sõja ja Covid-19 pandeemia koosmõjul tekkinud ajutisest sisendhindade erakordsest tõusust ning intensiivsest panustamisest tootearendusse.

«Kui välja jätta 2022. aasta ühekordsed kulud ja vähendada tootearenduse intensiivsust, siis suudaks ettevõte juba kasumlik olla,» ütles Airoboti juhatuse liige Heiki Aulik.

Tema hinnangul oli aasta ettevõtte jaoks väga hea. «Prognoositud käivet suudeti ületada ning nähakse võimalust ka edaspidi samas tempos kasvada. 2023. aastal jätkub investeerimine uute toodete ja tarkvara arendusse ning turundusse, mille abil siseneda välisturgudele. Airobot prognoosib samamahulise tootearenduse juures jõuda käesoleval aastal kasumisse,» märkis Aulik.

2023. esimesel poolaastal plaanib Airobot Auliku sõnul turule tuua uue ventilatsiooniseadme mudeli L5, mis on mõeldud suurematele eramutele ja äripindadele. Samuti näeb Airobot aina rohkem koostöövõimalusi kinnisvara arendajatega, mille heaks näiteks on möödunud aastane koostöö Liveniga nende Iseära uusarendusse ventilatsiooniseadmete tarneks.

«Käesoleva aasta alguses vormistas Liven juba teise suure tellimuse, kinnitades Airoboti kui usaldusväärse koostöö- ja tarnepartneri. Seekordne tellimus läks Liveni Luuslangi arendusse ning lisaks Airoboti ventilatsiooniseadmetele paigaldatakse Luuslangi arendusse Airoboti küttejuhtimise lahendused, mis toodi turule alles 2022. aasta detsembris,» ütles ettevõtte juhatuse liige.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles