Wall Streeti hiiglased päästavad First Republic Banki

Copy
First Republic Banki kontor San Franciscos.
First Republic Banki kontor San Franciscos. Foto: JUSTIN SULLIVAN

Ameerika suurimad pangad alustasid neljapäeval First Republici toetamist, leevendades kartusi, et piirkondlik laenuandja võib olla järgmine doomino, mis langeb pärast kahte kokkuvarisemist, mille hulka kuulub ka Silicon Valley Bank (SVB).

Raskustes oleva Kalifornia panga aktsiad vähendasid varasemaid kaotusi ja hoopiski tõusid neljapäeval, pärast teateid, et nad võivad saada rahalisi vahendeid riigi tuntuimatelt finantsinstitutsioonidelt.

11 USA erapangast koosnev rühm, kuhu kuuluvad näiteks Bank of America, Citigroup ja JPMorgan Chase, on vahepeal teatanud, et nad paigutavad First Republic Banki 30 miljardit dollarit.

«See USA suurimate pankade tegevus peegeldab nende usaldust First Republicu ja teiste pankade vastu,» edastati pressiteates.

1985. aastal asutatud First Republic on varade poolest USA suuruselt 14. pank, mille varade maht oli 2022. aasta lõpu seisuga 212 miljardit dollarit.

Pank on tuntud privaatpanganduse ja varahalduse poolest. Klientkonna tõttu on pangal suur protsent kindlustamata hoiuseid, mis on suur mureallikas pärast SVB, Signature'i ja Silvergate'i pankrotte.

Uudis kajastus ka USA aktsiaturgudel, kus kõik võtmeindeksid sulgusid positiivse tulemusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles