Amazon kavandab veel 9000 töökoha kaotamist

Copy
Amazoni logo.
Amazoni logo. Foto: KIM KYUNG HOON/REUTERS

USA suurfirma Amazoni tegevjuht Andy Jassy teatas esmaspäeval veel üle 9000 töökoha kaotamisest. Viimati koondas ettevõte jaanuaris üle 18 000 töökoha.

«Arvestades ebakindlat majandust ja ebakindlust lähitulevikus, otsustasime sujundada oma kulusid ja personali arvu,» ütles Jassy töötajatele saadetud memos. Jassy ütles, et täiendavad koondamised on vajalikud, sest ettevõte otsib pärast aastatepikkust pidevat värbamist võimalust töötajate arvu vähendamiseks.

Massiline värbamine käis suuresti pärast koroonapandeemiat, kui Amazoni peamiste turgude kasutajad liikusid ostudeks ja meelelahutuseks internetti, mis andis Amazoni kasvule tohutu hoo.

Praegused koondamised mõjutavad üpris väikest osa Amazoni töötajaskonnast, mis 2022. aasta detsembris ulatus 1,5 miljoni inimeseni. Kärped mõjutavad peamiselt Amazoni pilvandmetöötluse, personali, reklaami ja Twitchi videomängude voogedastuse äri, ütles Jassy töötajatele.

Koondamised on osa Amazoni kulude kokkuhoiukampaaniast, mille käigus peatati ka ettevõtte uue peakorteri avamise plaan Washington DC piirkonnas, kuigi ettevõtte sõnul oli see vaid ajutine meede.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles