London on aktsiaturgude lahingus Pariisist maha jäämas

PM Majandus
Copy
Londoni finantskeskus Canary Wharf.
Londoni finantskeskus Canary Wharf. Foto: Alberto Pezzali

Euroopa suurima aktsiaturu konkurentsis on London hakanud Pariisist maha jääma.

Olles eelmise aasta novembris kerkinud esmakordselt piirkonna suurimaks börsiks, on Pariisi börs suurendanud vahet võrreldes konkureeriva Londoniga. Bloombergi koostatud andmete kohaselt ületab Prantsuse pealinn nüüd 250 miljardi dollariga Ühendkuningriigi pealinna.

See on tingitud sellest, et Pariisi aktsiaturg on sel aastal Londonit tugevalt edestanud, sest selle võrdlusindeks CAC 40 on kohalikus vääringus 10% võrra kasvanud, samas kui FTSE 100 indeks on tõusnud vaid 1%.

Prantsuse indeksi tõusule on aidanud kaasa luksuskaupade ja tarbekaupade aktsiad, sealhulgas LVMH, L'Oreal ja Hermes, samuti tööstusettevõtted, nagu Schneider Electric. Samal ajal on FTSE 100 indeksit langetanud kaevandusaktsiate kehvad tulemused, samas kui energiaaktsiad on saavutanud vaid väikese tõusu.

Londoni börs on seisnud silmitsi arvukate väljakutsetega pärast seda, kui Ühendkuningriik hääletas 2016. aastal Euroopa Liidust lahkumise poolt. Aktsiate väärtused on koos Briti naelaga langenud, käivitades välismaiste ettevõtete poolt ülevõtmiste laine, samas kui uute emissioonide arv on madalseisus.

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles