USA aktsiad kukkusid intressimäära tõstmise tõttu

Copy
Wall Streeti tänavasilt New Yorgi börsi lähedal.
Wall Streeti tänavasilt New Yorgi börsi lähedal. Foto: Brendan Mcdermid

Wall Streeti aktsiad langesid kolmapäeval pärast seda, kui Föderaalreserv avalikustas üheksanda järjestikuse intressimäärade tõstmise, hoolimata pangandussektoriga seotud muredest.

Dow Jonesi tööstusindeks lõpetas kauplemispäeva 1,6 protsenti madalamal 32 028,90 punktil, samas kui laiapõhjaline S&P 500 indeks langes 1,7 protsenti 3936,82 punktile. Tehnoloogiamahukas Nasdaq Composite indeks langes 1,6 protsenti 11 669,96 punktile.

Eriti tugevat langust näitasid kolmapäeval kohalikud regionaalsed pangandusaktsiad, kusjuures raskustes olev First Republic Bank lõpetas päeva 15,5 protsenti madalamal. PacWest Bancorp kukkus 17,1 protsenti, samas kui U.S. Bancorp langes 7,3 protsenti.

USA keskpank tõstis baasintressimäära veerandpunkti võrra, rõhutades oma otsustavust võidelda kangekaelse inflatsiooniga.

Kuid rahapoliitika kujundajad püüavad ka vältida edasist segadust kommertspangandussektoris pärast Silicon Valley Banki kiiret kokkuvarisemist ja kartusi kriisi leviku kohta.

Föderaalreservi esimees Jerome Powell rõhutas pressikonverentsil, et keskpank on pühendunud sellele, et võtta õppust käesolevast pangandusturbulentsi episoodist, märkides samas, et ka finantstingimused on karmistunud. Powell lisas ka, et Fed peab tugevdama pankade järelevalvet ja reguleerimist.

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles