Robus loodab hüppeliselt käivet kasvatada ja kahjumist välja tulla

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
Robus Athletics’i asutaja ja tegevjuht Mikk-Alvar Olle
Robus Athletics’i asutaja ja tegevjuht Mikk-Alvar Olle Foto: Remo Tõnismäe, Postimees
  • 2023. aasta käibe eesmärk on vaid veerand IPOga raha kaasamisel prognoositust

Tallinna börsi alternatiivturul kaubeldav spordiidufirma Robus Groupi läinud aasta käive oli vastavalt börsiteatele 173 032 eurot, mille juures jäädi 497 025 euroga kahjumisse.

Robus seab tänavuseks eesmärgiks kasvatada käivet kolm korda, 600 000 euroni ning saavutada kasumlikkus.

«Kahjum on ootuspärane, kuna sporditehnoloogia valdkonna kasvuettevõttena tulime börsile agressiivse kasvuplaaniga. Oleme positsioneerinud end rahvusvahelise jaetarbija brändina ning seda näitab ka meie klientide jaotus, kus 55 protsenti meie kasutajatest on rahvusvahelised kliendid. Ettearvatult on välisturgudel kanna kinnitamine, brändi tuntuse kasvatamine ning tootearendus väga kapitalimahukas protsess,» selgitas Robuse juht Mikk-Alvar Olle.

2023. aastaks korrigeerib Robus ärieesmärke ning käibeprognoose ning seab agressiivse kasvu asemel esikohale kasumlikkuse saavutamise. «Robuse siht on saavutada 2023. aastal müügikäibe kolmekordne kasv 600 000 euroni ja jõuda jooksvasse kasumisse, parandades ühikuökonoomikat veelgi ning alandades püsikulusid,» märkis Olle.

Börsile tulles prognoosis Robus 2022. aastaks 526 815 euro suuruse käibe juures 334 976 eurot kahjumit. 2023. aastaks prognoositi siis käibeks 2,4 miljonit eurot ja kahjumiks 298 642 eurot.

Olle selgitas, et uus Robus GymBars tuli turule 2022. aasta IV kvartali keskel ning selle müügiedu kasvatas ettevõtte inventari läbimüüki aasta lõikes kolm korda. IV kvartalis uuendas Robus oma digitaalse videotreeningute platvormi ülesehitust ja hinnastuse põhimõtteid ning muutused osutusid edukaks. «Tunduvalt madalama sisendlävega Robus GymBarsi inventari on kliendid hästi vastu võtnud ning see on lubanud müüki tunduvalt kasvatada,» lisas Olle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles