Kosmosefirma Virgin Orbit koondab peaaegu kõik töötajad

PM Majandus
Copy
Ettevõtja Richard Branson.
Ettevõtja Richard Branson. Foto: Susan Montoya Bryan

Tuntud miljardäri Richard Bransoni ettevõte tahtis uue tehnoloogia ja odavate lendudega teha revolutsiooni kosmosereiside vallas. Nüüd on Virgin Orbit ilmselt tegevuse lõpetamise äärel.

Raketitootja Virgin Orbit Holdings teatas neljapäeval, et koondab umbes 85% töötajatest, sest ei ole suutnud saada uusi investeeringuid, vahendab Reuters.

Richard Bransoni Virgin Groupi kontrolli all oleva ettevõtte aktsiad kukkusid reede õhtuse seisuga üle 35%, olles juba eile langenud 16%.

Ligikaudu 675 töötajat kaotavad oma töö ja ettevõte eeldab, et sellega seotud kulud ulatuvad umbes 15 miljoni dollarini, teatas Virgin Orbit regulatiivses avalduses.

Virgin Orbit läks 2021. aastal börsile, teenides sellega 255 miljonit dollarit vähem kui oodati. Lisaks hiljutisele ebaõnnestunud rahastuse hankimisele suurendas survet ettevõttele ka jaanuaris toimunud ebaõnnestunud raketistart.

Virgin Orbit saatis 15. märtsil sundpuhkusele peaaegu kõik oma 750 töötajat, samal ajal kui ettevõte otsis rahalist päästerõngast, mis võimaldaks keskenduda raketidisaini täiustamisele.

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles