Inbanki nõukoguga liitub laupäevast Erkki Raasuke

BNS
Copy
Inbank tahab Erkki Raasukest oma nõukokku
Inbank tahab Erkki Raasukest oma nõukokku Foto: Inbank

AS-i Inbank nõukogu kutsel asub laupäevast kolmeks aastaks nõukogu liikmeks Erkki Raasuke.

Inbanki nõukogu esimehe Jan Andresoo sõnul toetavad Erkki Raasukese pikaaegne kogemus rahvusvaheliste börsiettevõtete juhatuses ja põhjalikud teadmised pangandusest Inbanki laienemist uutele Euroopa turgudele. «Inbank on kasvanud rahvusvaheliseks ettevõtteks, kes tegutseb tänaseks viies riigis. Edasised ambitsioonikad kasvuplaanid ja sellest tulenev keerukuse kasv esitavad panga juhtimisele üha suuremaid nõudmisi,» ütles Andresoo börsiteates.

Samuti tugevdab Erkki Raasukese liitumine Rain Rannu ja Taavi Kotka kõrval nõukogu sõltumatute liikmete osakaalu, mis omakorda aitab Inbanki sõnul tagada panga tasakaalustatud arengut ja tõstab juhtimise kvaliteeti. Erkki Raasuke asub juhtima panga auditikomiteed ja lööb kaasa Inbanki tutvustamisel rahvusvahelistel kapitaliturgudel.

Raasuke töötas aastatel 1994–2011 Hansapanga ja seejärel Swedbanki grupi ettevõtetes mitmel juhtival ametikohal, sealhulgas finantsjuhi ja juhatuse esimehena. Aastatel 2012–2013 oli ta majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi nõunik ja tegeles riigi äriühingute omandusküsimustega. Ta on olnud Estonian Airi nõukogu esimees, LHV Panga emaettevõtte LHV Group juht, Eesti Energia nõukogu esimees ja Luminor panga tegevjuht. Alates 2021. aastast töötab Erkki Raasuke ettevõtte Skeleton Technologies finantsjuhina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles