Tesla aktsia kukkus viletsate tarnenumbrite tõttu

Copy
Tesla logo.
Tesla logo. Foto: Arnd Wiegmann

Tesla aktsia langes esmaspäeva alguses, kuna turud seedisid kõrgelt lennanud elektriautode tootja viimaseid tootmis- ja müüginumbreid.

Tesla aktsia langes esmaspäeval kolm tundi pärast kauplemispäeva algust pea 6 protsenti 195 dollarini.

Elon Muski autofirma ülemaailmsed tarned ulatusid pühapäeval avaldatud andmete kohaselt esimeses kvartalis 422 875 autoni, mis on 36 protsenti rohkem kui aasta varem.

Tulemused on seotud perioodiga, mil Tesla tegi Euroopas ja Ameerika Ühendriikides kuni 20-protsendilisi hinnaalandusi pärast sarnaseid samme eelmisel aastal Hiinas.

Garrett Nelson CFRA Researchist nimetas tarneid «kergeks pettumuseks». Samas märkis Dan Ives Wedbushist, et müüginumbrid olid «järjekordne positiivne samm häguses makroolukorras».

Tarned ületasid JPMorgan Chase'i analüütikute hinnangut, kes ütlesid, et Tesla hinnaalandused avaldasid ettearvamatut mõju.

«Me arvame, et on ohutu öelda, et Tesla nii ületas meie enda madalamat prognoosi, kuid jäi ka kõrgematele ootustele alla, mida tõenäoliselt tõsteti pärast agressiivseid hinnaalandusi,» öeldi JPMorgani märkuses.

«Oleme Tesla hinnaalanduste mõju osas kasumile olnud ettevaatlikud, kirjutades, et madalamad hinnad on Tesla jaoks tervikuna kahjulikud,» lisasid analüütikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles