Tallinna börsi alternatiivturule tuleb uus aktsia

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
Mehitamata mugavuspoodide ja apteegi tehnoloogiate ettevõte Grab2Go.
Mehitamata mugavuspoodide ja apteegi tehnoloogiate ettevõte Grab2Go. Foto: BENU

Eesti tehnoloogiaettevõte Grab2Go esitas täna Nasdaq Tallinnale avalduse menetluse alustamiseks ettevõtte aktsiate kauplemisele võtuks Tallinna börsi alternatiivturul.

Grab2Go tegevjuhi ja asutaja Mart Viilipuse sõnul plaanis ettevõte avalduse esitamist juba möödunud aastal, aga siis otsustati see esimese robotapteegi avamiseni edasi lükata.

«Tänaseks oleme oma arendustöödega olulise sammu edasi astunud ning möödunud nädalal avasime maailmas ainulaadse esimese iseteenindusapteegi Rapla Prisma Benu apteegis,» lausus Viilipus.

Mehitamata mugavuspoodide ja apteegi tehnoloogiate loomisega alustas Grab2Go juba 2020. aastal. Tehnoloogia idee realiseerimisele on esimestes arendusetappides kaasa aidanud mitmed tuntud Eesti investorid. Viilipus on investorite panuse eest tänulik, sest tänu nende abile testitakse Raplas meie tehnoloogiat, mis võiks tulevikus lahendada valveapteekide puuduse või mugavuspoodide vaates leevendada jaekettide teenindava personali nappust.

«Et iseseisvalt toimivate poodide lahenduse kasutuselevõttu kiirendada, oleme peale pilootprojekti alustamist valmis börsilt avalikult kapitali kaasama,» ütles Viilipus tänast Nasdaqi teadet kommenteerides ning lisas, et täpsemalt räägitakse ettevõtte plaanidest avalikkusele siis, kui Nasdaq on menetlusega lõpule jõudnud ja aktsiate kauplemisele võtmise plaani kinnitanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles