Tallinki põgenikke majutav Isabelle jõuab aasta lõpuks Kanadasse

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
Ukraina sõjapõgenikke majutamine laeval osutus Tallinkile väga kasulikuks äriks.
Ukraina sõjapõgenikke majutamine laeval osutus Tallinkile väga kasulikuks äriks. Foto: Mihkel Maripuu

Tallink Grupp sõlmis möödunud nädalal lepingu Kanada ettevõttega Bridgemans Floatel LP/Bridgemans Services Group LP oma laeva Isabelle mitmeaastaseks prahtimiseks, laeva väljaostu võimalusega. Laev prahitakse välja ilma Tallink Grupi meeskonnata.

Läti lipu all sõitev Isabelle, mis pandeemiaeelsel ajal seilas Tallinki Riia-Stockholmi liinil ning mis möödunud aasta aprillist pakub Tallinna Vanasadamas ajutist majutust Ukraina sõjapõgenikele, prahitakse 1. juulist.

Talllinki laevad on ka varem pakkunud kas ajutist majutust või transporditeenuseid näiteks Austraalias, Kanadas, Marokos.

«Viimastel keerulistel aastatel on meie laevade väljarentimine pakkunud arvestatavat alternatiivset sissetulekut ning loonud meile hädavajaliku puhvri ajal, mil reisipiirangud takistasid muud äritegevust,» selgitas Tallink Grupi juhatuse esimees Paavo Nõgene.

Tema kinnitusel on Tallinki laevad ja meeskond end tõestanud nii maailmatasemel tippkohtumistel kui ka Ukraina sõjapõgenike ja asüülitaotlejate majutamisel. «Viimase kolme aastaga on senisest veelgi selgemaks saanud see, et meie laevade prahtimine on oluline osa meie äritegevusest,» lisas Nõgene.

Pärast 1. juulit jääb Isabelle praeguste plaanide kohaselt hoolduseks ja remondiks Tallinna ning suundub Kanadasse aasta lõpus.

Tallink Grupi prahtimisleping sotsiaalkindlustusametiga lõpeb juunis. Praegu on laeva pardal riigi pakutaval ajutisel majutusel umbkaudu 900 Ukraina sõjapõgenikku.

Sotsiaalkindlustusametil on plaan ja käivad tegevused laeval peatuvate põgenike alternatiivseks edasiseks majutuseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles