Boeingu aktsia langes järjekordse 737 MAXi probleemi tõttu

Copy
Boeing 737 Max.
Boeing 737 Max. Foto: Justin Tallis

Boeingu aktsia kukkus reedel pärast seda, kui ettevõte avalikustas probleemi 737 MAXi varuosaga, mis eeldatavasti aeglustab uute lennukite tarneid.

 

Boeing sai tarnijalt teate järjekordsest MAXi probleemist, mis eeldatavasti mõjutab märkimisväärset arvu tarnimata lennukeid, kuid mitte neid, mis on juba tarnitud, teatas Boeing. Boeingu aktsia langes antud vea tõttu õhtuse seisuga 6 protsenti 200,77 dollarini.

Boeingu tarnija teatas lennundusgigandile, et mõnedel kinnitusdetailidel kasutati «mittestandardset tootmisprotsessi», teatas ettevõte, lisades, et probleem ei tekita «otsest lennuohutusprobleemi».

«Me oleme teavitanud Föderaalset Lennuametit probleemist ja töötame selle nimel, et viia läbi kontrollid ja vajadusel asendada mittevastavad kinnitused,» ütles Boeing oma e-kirjas.

«Me eeldame, et lähiajal on 737 MAXi tarned väiksemad, kuni see vajalik töö on lõpetatud.»

Boeing jätkas MAXi tarneid pärast USA lennuametilt loa saamist, mis lubas selle 2020. aasta novembris taas kasutusele võtta pärast 20 kuud kestnud ülemaailmset lennukeelu pärast kahte surmaga lõppenud lennuõnnetust.

MAXi ja 787 Dreamlineri tootmis- ja kvaliteedikontrolliprobleemid on aga takistanud ettevõtte võimet taastada oma pandeemiaeelset potentsiaali.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles